Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2023. Január 23. 05:00, hétfő | Helyi

MEGNYITOTTA KAPUIT A SZENT ERZSÉBET KATOLIKUS ÓVODA

MEGNYITOTTA KAPUIT A SZENT ERZSÉBET KATOLIKUS ÓVODA

Kovács Miklósnéval, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Óvoda vezetőjével beszélgettünk, hiszen a Püspökladányi utca 14. szám alatt megnyitotta kapuit a Szent Erzsébet Katolikus Óvoda.

- Igen, hála a Jóistennek, 2023. január 9-én elindult a Szent Erzsébet Katolikus Óvoda, amely a Györffy István Katolikus Általános Iskolának a tagóvodája. Mai reggelen már itt vártuk az óvodásokat a szüleikkel együtt. Az óvó nénik már berendezték a csoportszobákat, és nagy szeretettel várják a kisgyermekeket.

- Hány gyermek érkezett most?
- Jelen pillanatban harminckét gyermek érkezett az óvodába, de az óvoda négy csoporttal, nyolcvan fővel várja a gyerekeket.

- Stábunknak már volt lehetősége, hogy megnézze belülről ezt a csodaszép óvodát. Mikor lesz erre lehetősége a város lakosainak - kérdeztük Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsost, az iskola lelki vezetőjét.
- Nagy öröm számunkra, hogy most elindulhatott az óvoda. Ez egy várva várt pillanat volt, de az ünnepélyes megáldás, ünnepélyes keretek között az érsek úrral fog majd megtörténni. Ezt az időpontot még egyeztetjük, és akkor lesz lehetőség arra, hogy a lakosság is megtekintse az új óvodát, a körülményeket, akkor egy nagyobb bejárást is tervezünk.
- Ma megszentelte a csoportszobákat, ezzel indult el az új óvoda.
-Igen, mert úgy illik amikor új épületbe jövünk és megkezdjük a munkánkat, függetlenül attól, hogy majd lesz egy ünnepélyes megáldás ünnepélyes keretek között. Fontos, hogy a Jóistennek a segítségét kérve az ő gondoskodó szeretetére támaszkodjunk és nyilván ezeket a kisgyerekeket is ebben a szellemben próbáljuk nevelni. Tehát, az indulásnál mindenképpen fontos azt tudatosítani, nemcsak a magunk erejére számítunk, hanem a Jóistennek a támogatására is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 06. 09:18, hétfő | Helyi

ÁLLÁSAJÁNLATOK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2023. Február 06. 08:53, hétfő | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 72 óra rendőrségi híreiből

2023. Február 06. 05:00, hétfő | Helyi

HOLTÁGAK FELTÖLTÉSE

A csapadékos téli időszak következményeként kialakult árhullámokat kihasználva a KÖTIVIZIG működési területén 2022. decemberétől elkezdődött a holtágak vízpótlása, felkészülve az aszályos nyári időszakra.

2023. Február 05. 05:01, vasárnap | Helyi

LAKÓHÁZTŰZ CIBAKHÁZÁN

Kigyulladt egy ikerház egyik ötven négyzetméteres lakása Cibakházán, a Rákóczi utcában. Személyi sérülés nem történt. A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek.