Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Január 23. 05:00, hétfő | Helyi

MEGNYITOTTA KAPUIT A SZENT ERZSÉBET KATOLIKUS ÓVODA

MEGNYITOTTA KAPUIT A SZENT ERZSÉBET KATOLIKUS ÓVODA

Kovács Miklósnéval, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Óvoda vezetőjével beszélgettünk, hiszen a Püspökladányi utca 14. szám alatt megnyitotta kapuit a Szent Erzsébet Katolikus Óvoda.

- Igen, hála a Jóistennek, 2023. január 9-én elindult a Szent Erzsébet Katolikus Óvoda, amely a Györffy István Katolikus Általános Iskolának a tagóvodája. Mai reggelen már itt vártuk az óvodásokat a szüleikkel együtt. Az óvó nénik már berendezték a csoportszobákat, és nagy szeretettel várják a kisgyermekeket.

- Hány gyermek érkezett most?
- Jelen pillanatban harminckét gyermek érkezett az óvodába, de az óvoda négy csoporttal, nyolcvan fővel várja a gyerekeket.

- Stábunknak már volt lehetősége, hogy megnézze belülről ezt a csodaszép óvodát. Mikor lesz erre lehetősége a város lakosainak - kérdeztük Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsost, az iskola lelki vezetőjét.
- Nagy öröm számunkra, hogy most elindulhatott az óvoda. Ez egy várva várt pillanat volt, de az ünnepélyes megáldás, ünnepélyes keretek között az érsek úrral fog majd megtörténni. Ezt az időpontot még egyeztetjük, és akkor lesz lehetőség arra, hogy a lakosság is megtekintse az új óvodát, a körülményeket, akkor egy nagyobb bejárást is tervezünk.
- Ma megszentelte a csoportszobákat, ezzel indult el az új óvoda.
-Igen, mert úgy illik amikor új épületbe jövünk és megkezdjük a munkánkat, függetlenül attól, hogy majd lesz egy ünnepélyes megáldás ünnepélyes keretek között. Fontos, hogy a Jóistennek a segítségét kérve az ő gondoskodó szeretetére támaszkodjunk és nyilván ezeket a kisgyerekeket is ebben a szellemben próbáljuk nevelni. Tehát, az indulásnál mindenképpen fontos azt tudatosítani, nemcsak a magunk erejére számítunk, hanem a Jóistennek a támogatására is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.