Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. November 14. 15:46, vasárnap | Helyi

MEGVALÓSULT PÁLYÁZATOK TISZASZENTIMRÉN

MEGVALÓSULT PÁLYÁZATOK TISZASZENTIMRÉN

Koczurné Tóth Ibolya tiszaszentimrei polgármester a Magyar Falu Programban megvalósult beruházásokról, fejlesztésekről beszélt a Karcag Televíziónak.

Milyen egyéb fejlesztések vannak folyamatban a településükön, a már ismerteken túl?

-Kormányhatározat alapján kaptunk támogatást az önkormányzati fenntartású konyha tetőcseréjére beázott, szükséges volt ennek a felújítása. Újszentgyörgyön szintén kormányhatározat alapján egy 24 millió forintos támogatást kaptunk a ravatalozó bővítésére, felújítására, lélekharang elhelyezésére a haranglábban.

Van egy vidékfejlesztési pályázatunk, szintén befejezés előtt áll turisztikai céllal a tűzoltó múzeum kialakítása itt a főtéren, és egy nagyon nagy turisztikai fejlesztés zajlott a Tiszaszentimre községi önkormányzat konzorcium vezetésével. Ez pedig a Tisza-tavi templomok útján második ütem, kulturális, turisztikai desztináció, fogadóhely, célállomásig is fordíthatnám. Ennek a nagy projektnek az volt a célja, hogy a tiszta tó körüli jelentős kulturális örökségi helyszíneket, helyszíneket, turisztikai fejlesztéseket, infrastrukturális fejlesztéseket hajtani végre, végrehajtani, hogy látogatható legyen turisták által. 2017-ben kaptuk meg a támogatást, 400 millió forintot erre a projektre 7 település 11 konzorciuma. 11 helyszínen zajlottak ezek a beruházások, fejlesztések, infrastrukturális fejlesztések, és mint említettem, a gestora településünk volt, én bízom abban, hogy éltünk ezzel a lehetőséggel a bizalommal. Úgy gondolom, hogy nagyon remek munkatársakat, kollégákat ismertem meg a projekt kapcsán. Pályázatírótól a kivitelezőn át minden konzorciumi partner együtt tudott működni. Kompromisszumképes volt, hogy ez a nagy projekt sikeresen záruljon, és nagyon hálás vagyok Ladányi Valériának, kolleganőmnek, aki az egész adminisztratív hátterét a vállán vitte.

Hét településről beszéltem. Tiszafüred, Tiszaörs, Karcag, Fegyvernek, Kenderes- Bánhalma, Abádszalók, és Tiszaszentimre. Minden helyszínen, olyan rekonstrukciók voltak, ahová turisták látogathatnak, kiállítást nézhetnek meg, koncertre eljöhetnek, előadásokat, emlékkiállításokat lehet rendezni ezekben a helyszínekben és látogathatóvá válnak.
És akkor menjünk sorba. Tiszaszentimrén a római katolikus templom rekonstrukciója valósult meg. Csodálatos, szép lett. Lesz egy pihenőpark és egy tematikus játszótér még Tiszaszentimrén. Tiszafüreden a református templom újult meg. Tiszafüred, Kócsújfalun egy vallási közösségi tér, egy ilyen ökumenikus, szintén emlékkiállítások, előadások, kis hangversenyeket is lehet ott bonyolítani. Tiszaörsön szakrális skanzen a falusi örökséget fogja bemutatni. Karcagon a református templom és a zsinagóga infrastrukturális fejlesztése történt meg. Fegyvernek a római katolikus templom újult meg. Kenderes Bánhalmán szintén egy vallási közösségi tér lesz kialakítva, ugyanúgy, mint Kócsújfalun, és végül Abádszalókon egy látványszínpad, látványelemekkel, szintén turisztikai céllal.

Úgy gondolom, hogy ezek a fejlesztések a térségünket teszik vonzóbbá. Nyári időszakban a Tisza-tó vonzza a turistákat, bízunk abban, hogy szezon elmúltával, kirándulások alkalmával, kerékpártúra keretében fölfűzhetők ezek a Tisza-tavi templomok egy ilyen turista útra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.