Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2020. Január 14. 16:09, kedd | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Négy hónap alatt kilencszer lopott

Négy hónap alatt kilencszer lopott

Két asszonytól az utcán csente el értékeit, lopott kerékpárokat, elektronikai üzletből GPS-készülékeket, dohányboltból likőrt és élelmiszerboltból is. ...

A Kunszentmártoni Járásbíróság 9 rendbeli lopás vétsége miatt 1 év 7 hónap börtönre ítélte, és 2 évre eltiltotta a közügyektől azt a húszas éveiben járó fiatalembert, aki a 2018. decembere és 2019. áprilisa között eltelt 4 hónapban 9 lopást követett el Tiszaföldváron. Két asszonytól az utcán csente el értékeit, lopott kerékpárokat, elektronikai üzletből GPS-készülékeket, dohányboltból likőrt és élelmiszerboltból is.

Az eset a tizenkétezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Tiszaföldváron történt.

A férfi 2018. december 9-én késő délután, a nyílt utcán kikapta az egyik kerékpárját toló asszony kerékpárkosarából a bevásárló táskát, majd másnap délelőtt, miközben kerékpárjával egy szintén bicikliző másik hölgyet előzött, átnyúlt, és az asszony biciklikormányra akasztott táskájából kivette a pénztárcát.

Két hónappal később, 2019. február 25-én délben az egyik élelmiszerboltban 1 doboz mosószert és 8 doboz csokoládét rejtett a ruhájába, majd fizetés nélkül távozott. Másnap délelőtt pedig az egyik elektronikai üzletben egy GPS-készüléket vett ki az üvegezett vitrinből, kiemelte a dobozából, a ruhájába rejtette, majd az üres dobozt az egyik polcra rakta, és távozott.

Egy héttel később, március 2-án késő délután, az egyik dohányboltban, az eladó elfoglaltságát kihasználva, a pult melletti polcról egy üveg likőrt emelt el, és rejtett a kabátjába mielőtt távozott.

Két nap múlva, március 4-én kora délután a Kossuth útról egy lezáratlan, őrizetlenül hagyott kerékpárt vitt el. Három héttel később, március 30-án pedig visszament az elektronikai üzletbe, hogy egy újabb GPS-készüléket lopjon, de az üzlet tulajdonosa tetten érte.

Ez sem tántorította el azonban attól, hogy egy héttel később, április 7-én délután a Malom útról elvigyen egy újabb lezáratlanul és őrizetlenül hagyott biciklit, két nap múlva pedig egy másik helyi élelmiszerboltból sajtot lopjon.

Az ügyben 2019. október 8-án emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség. A Kunszentmártoni Járásbíróság 2020. január 7-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság ítéletet hozott.

A fiatalembert, aki többször állt már bíróság előtt 9 rendbeli lopás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 7 hónap börtönre ítélte, 2 évre eltiltotta a közügyektől, mintegy 35.000 Ft erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, és két sértett javára 33.000 Ft kártérítés megfizetésére kötelezte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 08:44, csütörtök | Helyi

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A magyar kultúra napjáról Sári Kovács Szilvia alpolgármester emlékezett meg

2020. Január 21. 20:00, kedd | Helyi

Az ”áldott” Karcag

1992-ben jelent meg először Demjén Lajosné: Az ”áldott” Karcag című kötete, melyet most rokonai - Oroszi Sándor és Oroszi Imre újból megjelentettek.

2020. Január 21. 09:28, kedd | Helyi

A sofőr elhagyta a helyszínt

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

2020. Január 20. 18:05, hétfő | Helyi

Pedagógiai asszisztenst is keresnek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai: