Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 09. 20:13, kedd | Helyi

NÉPSZERŰEK A FIATALOK KÖRÉBEN A CSALÁDTÁMOGATÓ INTÉZKEDÉSEK

NÉPSZERŰEK A FIATALOK KÖRÉBEN A CSALÁDTÁMOGATÓ INTÉZKEDÉSEK

A férfiak, az özvegyek és az elváltak is igényelhetik a házasok gyermekvállalási támogatását. Ez a lehetőség már most igen népszerű térségünkben főleg kis településen

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ismertetése szerint amennyiben még sem a férjnek, sem a feleségnek nem született gyermeke, de korábban voltak házasok, akkor felvehetik a 10 millió forintos kamatmentes támogatást. Közölte, a 18-40 év közötti életkori megkötés csak a feleségekre vonatkozik, a férjükre nem.
Ez a fiatal pár biztos igénybe fogja venni a hitelt, mint mondják a szüleik nem tudják őket segíteni így nagyon nagy segítség számukra.

Mint ezen a képen is mutatják már az esküvői ruhát tervezgetik .
A kölcsönt a házaspár minden esetben közösen veszi fel, és törleszti.
Fontos szabály továbbá, hogy az özvegység nem számít korábbi házasságnak, így akinek meghalt a házastársa, az "első házasnak" számít támogatási szempontból. A támogatás további feltétele a legalább hároméves munka-, vagy felsőoktatási jogviszony.
A legfeljebb 10 millió forint kamatmentes szabad felhasználású hitel júliustól vehető fel, a lehetőséggel 2022 végéig lehet élni.


Amennyiben a kölcsön igénylésétől számítva öt éven belül megszületik egy gyerek, a hitel továbbra is kamatmentesen törleszthető, a törlesztést pedig felfüggesztik három évre. A második gyerek születésénél további három évre felfüggesztik a törlesztést és elengedik a tőketartozás 30 százalékát. A harmadik gyerek megszületésénél pedig a hitel további részét is teljes egészében elengedik. Ha az igényléstől számítva öt éven belül nem születik gyermek, a kölcsön piaci kamatozásúvá alakul és azt a korábban felvett kamattámogatással növelten kell visszafizetni.


Ha a házasok hibáján kívül nem született gyermek, a járási hivatal kedvezőbb feltételeket állapíthat meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.