Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. November 12. 05:00, szombat | Helyi

NEXUS PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP

NEXUS PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP

Az Ifjúság Európai Éve 2022. keretében pályaorientációs napot tartott iskolásoknak a NEXUS és az Alfaseed Kft. Az alkalmon szakági orientációs napot tartunk a pályaválasztás előtt álló helybéli középiskolások számára.

- A szervezők célja az volt, hogy felerősítsék a helyben történő elhelyezkedést, felhívják a figyelmet a környezeti és fenntarthatósági lokális, valamint globális problémákra, amelyek befolyásolják a fiatalok mindennapjait.
- A mai nap tematikája először egy mezőgazdasági cégről fogunk tájékoztatást tartani, hogy milyen lehetőségek vannak, milyen tanulmányokat kell folytatni ahhoz, hogy bizonyos pozícióban ők elhelyezkedhessenek, illetve egy előzetes felmérés után meglátjuk, hogy inkább a munkavállalás irányába érdeklődnek, vagy még a pályaválasztással szeretnének jobban foglalkozni - tudtuk meg Fazekas Ágnestől, az Alfaseed Kft. HR vezetőjétől.

- A további előadók a környezetvédelemről, illetve a zöldről tartanak előadást.
- Azt gondolom, hogy ezt nem elég korán elkezdeni, hiszen ők az a korosztály, akik még erre fogékonyak és ők tudnak nagyobb mértékben majd változtatni felnőttként ezen, hiszen a földet nem apáinktól, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön - fogalmazott a szakember, aki elmondta, a mai napnak lesz folytatása majd, a Nexus Támogató Pont keretében pályaválasztási, illetve munkavállalási tanácsadásra is lesz lehetősége az érdeklődőknek.

Fazekas Ágnes végzettségéttekintve munkavállalás és pályaválasztási tanácsadó, aki elkötelezettségetérez a fiatalok és munkája iránt.
- Az alapvégzettségemmellé mesterszakon humán erőforrást végeztem. Úgyhogy azt gondolom, hogy az egyetemi éveim során az önismeretre építve megfelelő pályán vagyok. Fontos átadni a mai pályaválasztás előtt állóknak, hogy a helyes pályaválasztási döntés az mindig az érdeklődésre és a képességekre kell, hogy épüljön. Ha ennek tudatában vannak, akkor jó úton vannak - mondta a szakember, aki szerint ha valakiszereti a szakmáját, akkor az sikeres lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.