Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 04. 19:45, szerda | Helyi

NÉZZÜK ÁT A LAKÁSBIZTOSÍTÁST

NÉZZÜK ÁT A LAKÁSBIZTOSÍTÁST

A karácsonyi ünnepkör közeledtével érdemes átnézni a lakásbiztosításunkat, hogyha bekövetkezik a baj, megfelelően legyenek az értékeink biztosítva.

A lakástüzek jelentik a legnagyobb veszélyt az év végi ünnepek alat. Az egyik karcagi biztosítótársaság szakembere azt tanácsolja, hogy nézzük át a lakásbiztosításainkat.

- Első körben azt jelezném az ügyfelek felé, hogy legyen lakásbiztosítás, mert még mindig sok ingatlan nincs biztosítva. Ha valakinek van lakásbiztosítása, akkor azt lehet mondani, hogy a piacon minden biztosító társaságnál a tűzkockázat biztosan benne van, tehát ha valamilyen ilyen probléma következik be a karácsonyfa körül akkor azt a biztosító fizetni fogja. Egyéb okok miatt is érdemes ilyenkor átnézni a szerzdősét, de 3-4-5 évente nézzessük át a biztosítási ügynökkel, vagy éppen akkor is ha nagyobb értékű tárgyat, ingóságot kapunk, azt bele kell vetetni a biztosítási szerződésbe, mert ha bekövetkezik a baj és ezek az értékek nincsenek biztosítva, akkor a társaság nem fog érte fizetni. - mondta Vál Tamás biztosítási szakember.

A szakember elmondta, hogy mindenféle elektronikai eszközt érdemes belevenni a biztosításba, hiszen egy új okostelefon is nagy összeget képvisel.

Magyarországon az ingatlanok körülbelül fele van biztosítva, ez Vál Tamás szerint nem a legideálisabb állapot. Egy szerződés megkötése maximum egy órát vesz igénybe és sok problémától megkímélhet minket ha bajba kerülünk. A szerződés megkötése után akár nehány percen belül biztosítottá is válhatunk.

A biztosítások árát az ingatlan értéke, a beépített anyagok minősége és a biztosított tárgyak értéke befolyásolja. Éves szinten átlagosan 30-50 ezer forintot kell fizetnünk a lakásbiztosításért. Ebből a teljes biztosított értéket megfizetheti a biztosítótársaság.

Ha megtörténik a baj elsőnek a hatóságokat kell értesíteni, majd a biztosító társaságot. A szakember azt javasolja, hogy okostelefonnal, fényképezőgéppel készítsünk fotókat, hogy ezzel is megkönnyítsük a társaság munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.