Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Október 18. 19:31, péntek | Helyi

NYEREMÉNY A VÉRADÁSÉRT

NYEREMÉNY A VÉRADÁSÉRT

Az idei „Hallgatói Véradások” elnevezésű versenyhez egy nyereményjáték is társul, hogy még vonzóbb legyen a fiatalok számára az önkéntes tevékenység.

A véradást népszerűsítő kampány 2019. október 10-e és 2020. május 15-e között tart.
A felsőoktatási véradóprogrammal a véradásra szeretné ösztönözni az egyetemistákat a Magyar Vöröskereszt. Csak úgy repkednek a lájkok a közösségi médiában a nemes ügyekre, kezdeményezésekre, azonban a lájkok önmagukban sok mindent nem változtatnak meg, ugyanis ezekkel nem lehet életet menteni, a véradással azonban igen, egyszerre hármat is – áll a kampány középpontjában.


A közügynek is számító véradásra szükség van, hiszen naponta körülbelül 1 800 önkéntes véradó kell a biztonságos ellátáshoz.


A véradáson részt vevő hallgatók egyénileg és csapatokban is versenyezhetnek. Az erre a célra létrehozott kampányoldalon (www.voroskereszt.hu/hallgatoiveradasok ) a véradásokon kapott nyereményszelvénnyel történik a regisztráció.
A kiemelt egyetemi véradásokon azonnali ajándékot kapnak a résztvevők egy túlélőcsomag formájában, de mindenki, aki regisztrál a honlapon, 1 hónap HBO GO előfizetéshez is hozzájut, illetve kedvezményesen vásárolhatja meg az EFOTT hetijegyeket.


Lesznek továbbá havi nyeremények és mindkét szemeszter végén kisorsolnak 10 db egy évre szóló HBO GO előfizetést, 25 db POKET zsebkönyvet, 1 SZIGET bérletet és 3 db SZIGET napijegyet. A kampányra létrehozott weboldalon az egyéni véradók meg tudják hívni társaikat, így csapatot alkotva gyűjthetnek pontokat véradásaikkal.
A csapatok közül pedig az lesz a nyertes, amelynek tagjai a legaktívabbak, a legtöbbször adnak vért. Ők majd a játék végén EFOTT napijegyekkel gazdagodnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.