Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Július 09. 19:04, kedd | Helyi

Önkormányzati ülés

Önkormányzati ülés

A képviselők ülésükön többek között költségvetést érintő és pályázati kérdésekben is döntöttek.

Hét igen és két nem szavazat mellett támogatták az önkormányzat 2018. évi zárszámadásáról szóló rendelet-tervezetét. Karcagi-Nagy Zoltán, a Pénzügyi, Fejlesztési és Mezőgazdasági Bizottság elnöke elmondta, az önkormányzat a fizetőképességét megőrizte, és takarékosan gazdálkodott.
Ugyancsak hét igen és két nem szavazattal elfogadta a Karcag Városi Önkormányzat 2018. évi maradványának felhasználásáról szóló rendelet-tervezetét. A 3.821.360.150 forint maradvány kötött felhasználású az áthúzódó és 2019-ben felmerülő feladatokra.
Hét igen és két nem szavazat mellett megszavazták a képviselők a Karcag Városi Önkormányzat 2019. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítását.
Támogatták a beszámolót a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról. Nagyné László Erzsébet elmondta, a Szociális és Egészségügyi Bizottság támogatta a beszámolót, és köszönetüket fejezték ki a dolgozóknak az elvégzett munkájáért. Támogatták a „Karcagi bölcsőde felújítása” pályázat benyújtását a képviselők. A helyhiány miatt bővíteni szeretnék a férőhelyek számát.
Megszavazta a testület a Madarász Imre Egyesített Óvoda alapító okiratának módosítását, amelyre az óvoda tervezett, húszfős bővítése miatt van szükség. Támogatták a javaslatot, és véleményezték a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma átszervezését. Az önkormányzat, mint az ingatlan tulajdonosa hasznosnak találja az átszervezést a szakképzés fejlődése, a szakképzett munkaerő-igény növekedése miatt. Támogatták a részvételt a járásszékhely múzeumok szakmai támogatása című pályázaton. A karcagi múzeum egyik gyűjteményének jelentős része a Rónai malomban van elhelyezve. Az elnyerhető négymillió forintból ezt a gyűjteményt új helyre helyeznék.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 09:35, hétfő | Helyi

Építészmérnököt is keresnek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2019. Október 20. 16:13, vasárnap | Helyi

Gimisek Szalagavatója

Szombaton tartotta szalagavató ünnepségét...

2019. Október 19. 16:22, szombat | Helyi

Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

Új fejezet nyílik Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolatában – jelentette ki Varga Mihály Kristalina Georgievával, az IMF új vezérigazgatójával való találkozó után Washingtonban.

2019. Október 19. 16:22, szombat | Helyi

Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata