Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 19. 20:43, szerda | Helyi

Összetett a probléma, folyamatosan dolgoznak rajta

Összetett a probléma, folyamatosan dolgoznak rajta

Folyamatosan dolgoznak a vízügyi szakemberek és a vízszolgáltató szerződött partnerei a karcagi beszakadt út és az út alatt húzódó szennyvízvezeték felújításán.

Karcagon, a Széchenyi sugárúton még június 7-én szakadt be az úttest, mely alatt szennyvízvezeték fut. A város víziközmű szolgáltatója, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. az érintett területet azonnal elkerítette a forgalom elől, majd partnereivel megkezdte az előkészületi munkát.


Az érintett szakaszt először kizárták az üzemeltetésből, hogy megakadályozzák a szennyvíz ráfolyását az útra. Esetenként szippantó-kocsival is gondoskodnak a szennyvíz elszállításáról.


Mindeközben a szakemberek kiépítettek egy, a Püspökladányi utat keresztező, felszín felett futó úgynevezett „repülővezetéket”, melynek üzemeltetéséhez jelenleg áramfejlesztővel biztosítják az energiaellátást. A vízművek kezdeményezte az áramszolgáltatónál a zajhatás nélküli áram-ellátás kiépítését.


Az ideiglenes vezeték használata miatt itt is szükséges volt az útszakasz elzárni a forgalom elől. A vezeték út alá süllyesztése napokon belül meg fog történni, így a lezárt útszakasz újra forgalomba helyezhető.


Nehezíti a helyzetet, hogy a meghibásodás helyén a felújítandó csatornaszakasz nyomvonalát egy ivóvízvezeték-nyomócső is keresztezi, melyet hamarosan kiváltanak a szakemberek. Ha ezzel végeznek és a meghibásodás helyéről sikerült kizárni a szennyvizet csak akkor kezdődhet meg a régi, elhasználódott szennyvízcső egy részének újra cserélése, majd a felette lévő útburkolat helyreállítása.


A munkavégzés teljes időtartama alatt a víziközmű-szolgáltató biztosítja a szennyvízelvezetési szolgáltatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.