Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2020. Február 12. 11:52, szerda | Helyi

Parlamentbe látogattak a karcagi diákok

Parlamentbe látogattak a karcagi diákok

1. A Karcag Nagykun Református Gimnázium 11.b osztályának 31 diákja Szabó Balázs Attiláné tanárnő és osztályfőnökük, dr. Pintér Zoltán vezetésével jutalomkiránduláson voltak a  Parlamentben.

A nap legkülönlegesebb élménye volt, hogy térségünk országgyűlési képviselője, F. Kovács Sándor, a Kunszövetség elnöke személyesen hívta meg a kirándulásra az osztályt, mivel a Kunszövetség által kiírt helytörténeti esszépályázaton különdíjat kapott Demeter Maja, s a könyv mellé ez az osztálykirándulás volt a jutalom.
A Parlamentben a képviselő megmutatta az Országgyűlés törvényalkotó munkáját, az épületet, az egykori főrendi ház reprezentatív üléstermét, a kupolacsarnokot és az ott őrzött Szent Koronát. Ez felejthetetlen élmény volt mindannyiuk számára! A Parlamentmegtekintése közben F. Kovács Sándor képviselő a törvényhozói döntés hátteréről is mesélt a diákoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 18:24, szombat | Helyi

Gólyahét

Rendhagyó módon, betartva az egészségügyi előírásokat tartották az idei Gólyahét rendezvényeit a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnáziumban - tudtuk meg Tóth Barna igazgatótól.

2020. Szeptember 23. 17:50, szerda | Helyi

ÚJ RENAULT ARKANA, A HIBRID SUV KUPÉ EUROPÁBAN

Az új Renault Arkana 2021 első felében jelenik meg Európában, hazánkban várhatóan 2021 tavaszán lesz elérhető.

2020. Szeptember 22. 14:30, kedd | Helyi

Kosárlabda edzések

Nyáron is tartottak edzéseket a Karcagi Sport Egyesület kosarasainak a Városi Sportcsarnokban - tudtuk meg Fodor Csaba szakosztályvezetőtől.

2020. Szeptember 22. 14:28, kedd | Helyi

Káresetek megyénkben

Tegnap mindössze néhány szabadtéri tűz és egy állatmentés adott munkát megyénk tűzoltóinak.