Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 02. 17:00, szerda | Helyi

Magyarország legszebb konyhakertje - a karcagi díjazottak

Magyarország legszebb konyhakertje - a karcagi díjazottak

A XVIII. Karcagi Lovasnapok egyik kiemelt eseménye volt A Magyarország legszebb konyhakertjei - 2013 verseny karcagi díjátadó ünnepsége - íme a nyertesek

A Kovács Szilvia alpolgármester ötlete nyomán lebonyolított városi konyhakert program a tavalyi év végén országos eseménnyé lépett elő, de hamarosan Kárpát-medencei kiterjesztést kapott, hiszen a szlovákiai Szepsi, az erdélyi Székelykeresztúr, a szerbiai Bácskossuthfalva kerttulajdonosai is jelezték részvételüket, sőt, (a szintén szerbiai) Temerinben is kedvet kaptak a cím elnyerésére. Egyébként pedig hatvan település jelentkezett a békés küzdelembe. A végén összesen 99 egyéni nevezés érkezett be, s közülük 35 település 68 kertet ítélt méltónak a Magyarország legszebb konyhakertje díjra.

Az újabb forduló Karcagon is megkétszerezte a versenyzési kedvet, a tavalyi huszonkettővel szemben most ötven nevezés történt. A kertkategóriákat is bővítették, mert a „balkon”, a „mini”, a „normál” kategóriák mellett zártkerti zöldségessel és zártkerti gyümölcsössel is lehetett indulni.

- Mint a statisztikákból kitűnt, a kertészkedés minden korosztályt érdekel, hiszen a legifjabb versenyző 4, a legidősebb 95 éves volt, a 30-40 év közöttiek közül is szép számmal vannak kertművelők, de tény és való, a legtöbb nevező 61-70 év közötti, és jócskán vannak a 70 felettiek is. Nem elhanyagolható azonban a fiatalok száma sem, viszont komoly feladatunk mutatkozik abban, hogy a gyerekekkel jobban megszerettessük ezt a tevékenységet – mondta kérdésünkre a vasárnapi eredményhirdetést követően Kovács Szilvia alpolgármester, aki szerint egész seregnyi jól hasznosítható konyhakerti praktika, ötlet és fortély is napvilágra került, amit mindenképpen megéri majd közzétenni.

A Magyarország legszebb konyhakertjei verseny 2013. évi eredményei Karcagon

Balkon kategória:
1. Lévai Kálmán és felesége
2. Fodor Erzsébet

Mini kategória:
1. Hamar Gyula és felesége (országos díjazásra jelölve), ifj. Pető Zsolt
2. Váczi Sándor és felesége
3. Szendrey Kálmán, Horváth Józsefné

Normál kategória:
1. Géczi Albert és felesége (országos díjazásra jelöltve, Csontos Lajos és felesége (országos díjazásra jelölve), Fábián Mártonné (országos díjazásra jelölve)
2. Pádár Csaba, Varjú Mátyás
3. Rideg István, Ormos Anikó, Fórizs Lászlóné, Beregszászi Flóra

Zártkert I. (zöldség):
1. Gyenge János és felesége
2. Bődi András, Erdei László
3. Kovács István (Akácos u.), Egedi Imre, Fülöp Ferencné

Zártkert II. (gyümölcs):
1. Fülöp Ferenc
2. Konczi Fruzsina és Szendrei Kálmán
3. Gál Erzsébet

- Korkis Péter -

A legszebb konyhakertek - korábbi cikkeink a témában

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.