Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. November 19. 13:36, péntek | Helyi

Piaccsarnokot adtak át Kunmadarason

Piaccsarnokot adtak át Kunmadarason

Piaccsarnok épült pályázati forrásból Kunmadarason, ezzel több évtizedes vágya teljesült a helyieknek, hiszen mostantól zárt térben tudnak árusítani és vásárolni a madarasiak és a környékről érkező árusok.

Az avató ünnepségen Balogh Marianna polgármester elmondta, hogy a Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése Kunmadarason pályázatuk 49,9 millió forintos támogatásban részesült.

A pályázat keretében kialakított helyi termelői piac akadálymentesített, 191 m2-es piaccsarnok, amelyben az eladótér mellett, szociális helyiségek és elsősegélynyújtó szoba található.

A csarnok területén 8 parkoló is épült, és egy közel 900 négyzetméteres külső eladótér is kialakításra került és van kerékpártároló is. A beruházás összege az önkormányzati önerővel együtt 65,8 millió forint volt.

Hétfőtől már 20 asztalon árulhatnak a fedett épületben heti három alkalommal a helyi őstermelők és kereskedők zöldséget, gyümölcsöt, ruhaneműt is.

F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője elismeréssel szólt a beruházásról, amely mostantól a helyi termékek készítőinek és a környékről érkező árusoknak biztosít méltó elárusító helyet. Az itt élő lakosság megérdemli azt, ha helyi terméket vásárol, azt egy kulturált helyen tegye meg. Megszépült a madarasi piactér és öröm lesz idejönni vásárolni. Hamarosan tele lesz a piactér árusokkal és vásárlókkal, akik azt mondják, jó idejönni. Az épület a későbbiekben közösségi térként is használható lesz majd és megtelik élettel.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke is gratulált az épülethez, amely méltó módon szolgálja a helyi termék előállítókat és a vásárlókat. A beruházás Magyarország Kormánya által biztosított forrás lehetőségekkel valósult meg, így teret adtak a biztonságos árusításhoz. A település szépítésének elkötelezettségét, felelősségvállalását is jelenti az épület átadása, jelzi, a vezetésben megvan a fejlődés irányába az elköteleződés a lakosok igényeinek figyelembe vételével.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.