Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2020. Január 13. 15:06, hétfő | Helyi

PRO MINORATE ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSA

PRO MINORATE ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSA

A Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány a XXIV. Csángó Bál megrendezéséhez a Karcag Városi Önkormányzat támogatását kérte tájékoztatta a Karcag Televíziót Dobos László polgármester

A rendezvény szervezői a moldvai magyarság létét alapjaiban fenyegető kedvezőtlen társadalmi és gazdasági folyamatokra kívánják felhívni a közvélemény figyelmét és támogatni igyekeznek a csángó magyarság megmaradását, illetve felemelkedését célzó erőfeszítéseket.

A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartáson kívüli források átvételéről és átadásáról szóló 21/2015.(XI.27.) önkormányzati rendeletével szabályozta az egyes szervezetek támogatását. A rendelet 6. § (2) bekezdése szerint az alapítványnak történő önkormányzati támogatás átadásáról szóló döntés meghozatalára a Képviselő-testület jogosult.

A polgármester javasolta, hogy a Karcag Városi Önkormányzat 20.000,- Ft-tal támogassa a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítványt a XXIV. Csángó Bál megrendezése érdekében.


A Képviselő-testület a XXIV. Csángó Bál megrendezése érdekében a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítványt 20.000,- Ft-tal támogatja

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 08:44, csütörtök | Helyi

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A magyar kultúra napjáról Sári Kovács Szilvia alpolgármester emlékezett meg

2020. Január 21. 20:00, kedd | Helyi

Az ”áldott” Karcag

1992-ben jelent meg először Demjén Lajosné: Az ”áldott” Karcag című kötete, melyet most rokonai - Oroszi Sándor és Oroszi Imre újból megjelentettek.

2020. Január 21. 09:28, kedd | Helyi

A sofőr elhagyta a helyszínt

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

2020. Január 20. 18:05, hétfő | Helyi

Pedagógiai asszisztenst is keresnek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai: