Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2020. Október 24. 08:35, szombat | Helyi

RENDHAGYÓ ÉNEKÓRA A KATOLIKUS TEMPLOMBAN

RENDHAGYÓ ÉNEKÓRA A KATOLIKUS TEMPLOMBAN

Rendhagyó énekóra volt a zenei világnaphoz kapcsolódva a római katolikus templomban a Györffy István Katolikus Általános Iskola ötödikes és hetedikes diákjainak.

A rendhagyó énekórát Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és zenepedagógus tartotta, akit a diákoknak Borsosné Herczegh Judit igazgatóhelyettes mutatott be.


Mint elhangzott, a hódmezővásárhelyi születésű művész érettségi után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett 1980-ban zongoraművész és tanári diplomát. Tanulmányait követően gyakran vett részt Bruno Leonardo Gelber és Vásáry Tamás mester-kurzusain. Tíz nemzetközi zongoraverseny díjazottja, 12 éven át tanított zongorát és kamarazenét a Zeneakadémia Tanárképző Intézetében. Szólistaként és kamaraművészként az elmúlt évtizedekben több mint 3500 alkalommal lépett a közönség elé itthon és a világ számos országában.


A karcagi templomi koncertjén elhangzott művek előtt azok történetéről is szólt a diákoknak Hegedűs Endre, aki négykezest is játszott feleségével, Hegedűs Katica zongoraművésszel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 14:30, szombat | Helyi

BEFEJEZŐDÖTT A KARBANTARTÓ MŰHELY KIÉPÍTÉSE

A fejlesztés eredményeként új épület kialakítására került sor.

2020. November 28. 12:02, szombat | Helyi

BEFEJEZŐDÖTT A VÁROSGONDNOKSÁG INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

A fejlesztés eredményeként felújításra került a városgondnokság épülete

2020. November 28. 09:05, szombat | Helyi

Digitális tanítás december 4-ig a Kovátsban!

Digitális oktatásra tértek át a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményében - tudtuk meg Plósz Csilla intézményvezetőtől.

2020. November 28. 08:59, szombat | Helyi

Rendkívüli tanítási szünet lesz a Györffyben

Tanulófelügyeletet és az étkezést a későbbiekben folyamatosan is lehet igényelni.