Városlista
2020. április 1, szerda - Hugó

Hírek

2020. Március 23. 10:40, hétfő | Helyi
Forrás: jasz.katasztrofavedelem.hu/

Rengeteg volt a szabadtéri tűz

Rengeteg volt a szabadtéri tűz

Péntektől vasárnapig napi átlagban hét szabadtéri tűz történt a megyében, a leégett területek nagysága néhány négyzetmétertől több hektárig terjedt. Tiszaburán egy szoba tárgyai égtek, míg Tiszaszentimrén többen szén-monoxidtól

Péntektől vasárnapig napi átlagban hét szabadtéri tűz történt a megyében, a leégett területek nagysága néhány négyzetmétertől több hektárig terjedt. Tiszaburán egy szoba tárgyai égtek, míg Tiszaszentimrén többen szén-monoxidtól lettek rosszul.

Melléképület falának ütközött egy személygépkocsi péntek hajnalban Jászjákóhalmán, a Bihari utcában. A jármű egy kibetonozott árokban állt meg. A helyszínre a jászberényi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a gépkocsit.

Cserepek lazultak meg egy lakatlan ház tetején és járókelőket veszélyeztettek péntek délután Szolnokon, a Bercsényi utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói dugólétra segítségével távolították el a veszélyes elemeket a tetőről.

Többen rosszul lettek egy családi ház fürdőszobájában szombat éjszaka Tiszaszentimrén, a Vadász úton. A lakók a tiszafüredi hivatásos tűzoltók kiérkezésére kinyitották a helyiség nyílászáróit. Az egység mérései nyitott, illetve zárt ablaknál is kimutatták a szén-monoxid jelenlétét, amelynek forrása a fürdőszobában található nyílt égésterű vízmelegítő volt. A mentők munkájára is szükség volt a helyszínen.

Mintegy negyven centiméter mély víz gyűlt össze csőtörés miatt egy társasház pincéjében vasárnap délelőtt Szolnokon, a Prizma utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével távolították el a víz jelentős részét, miközben a szolgáltató szakemberei elhárították a hibát. Anyagi kár nem keletkezett.

Egy megszakító kapott lángra egy villanyóra-szekrényben vasárnap délután Jászberényben, a Temető utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére a lakók porral oltóval beavatkoztak.

Berendezési tárgyak égtek egy 24 négyzetméteres lakóingatlan egyik szobájában vasárnap este Tiszaburán, az Összekötő utcában. A lakó az égő tárgyakat az abádszalóki önkormányzati tűzoltók kiérkezésére kivitte a házból és az udvaron oltotta, a munkát az egység egy vízsugárral folytatta, illetve hőkamerás méréseket végzett. A lakót az önkormányzat a helyi közösségi házban szállásolta el.

Az elmúlt három napban összesen huszonegy szabadtéri tűz történt a megyében, Szolnokon négy, Tószegen pedig három esetben volt szükség a tűzoltók munkájára. A legnagyobb ilyen jellegű káresemény Tiszasülynél történt, ahol négy hektár bozótos terület vált a lángok martalékává. Tószegen ezer négyzetméteren égett egy halastónál a nádas, ennek során három stég semmisült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 30. 19:02, hétfő | Helyi

Elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt a parlament

veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

2020. Március 30. 13:55, hétfő | Helyi

Csoprtvezetőt is keresnek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2020. Március 30. 13:48, hétfő | Helyi

Baleseteket kellett felszámolni

Közlekedési balesetek és szabadtéri tüzek számítottak a hétvége legjellemzőbb eseményeinek tűzoltói szempontból.

2020. Március 30. 13:33, hétfő | Helyi

A rendőrök elfogták a dühöngő férfit

A rendőrök elfogták és előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra K. Attilát, akit gyanúsítottként kihallgattak.