Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 05. 16:11, péntek | Helyi

Semmelweis nap

Semmelweis nap

A Semmelweis nap alkalmából a karcagi Kátai Gábor kórház vezetői, a kórház alapítványának kuratórium tagjai és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő a Déli temetőben megkoszorúzta Kátai Gábor síremlékét.

A Semmelweis nap alkalmából a karcagi Kátai Gábor kórház vezetői, a kórház alapítványának kuratórium tagjai,a Karcag Városi Önkormányzat nevében Kovács Szilvia alpolgármester és Pánti Ildikó önkormányzati képviselő, továbbá F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő a Déli temetőben megkoszorúzta Kátai Gábor síremlékét. Ezután a kórház díszudvarán a Semmelweis-napi ünnepségen fellépett a Kátai Medi-Song Kórus, dr. Svéda Szabolcs István orvos igazgató megemlékezett az anyák megmentőjéről, Semmelweis Ignácról. Dr. Suba László, az ÁEEK Észak-alföldi térségi igazgatója, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Nagyné László Erzsébet főigazgató mondott ünnepi köszöntőt a kórház egykori és jelenlegi dolgozóinak, majd jutalmakat, elismeréseket adtak át.

A Kátai emlékplakettet dr. Szatmári Sándor főorvos kapta, ötvenen vehettek át igazgató testületi oklevelet és 20-30-40 éves jubileumi jutalmat, s itt adtak át főorvosi kinevezést is. Azokat is köszöntötték, akik a közelmúltban megyei vagy országos szakmai elismerésben részesültek. Az ünnepség után a térség polgármestereinek a főigazgató mutatta be milyen felújítások voltak az elmúlt időszakban a kórházban. A délután kerti partival folytatódott, ahol osztályok közötti főzőverseny, kutya ügyességi bemutató, aszfaltrajzverseny, lufi-hajtogatás is várta a dolgozók gyerekeit.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.