Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2021. Április 06. 11:04, kedd | Helyi

SOK HÚSVÉTI KALÁCS FOGYOTT KARCAGON

SOK HÚSVÉTI KALÁCS FOGYOTT KARCAGON

Idén a pandémia ellenére is többen úgy döntöttek, hogy a húsvéti kalácsot nem otthon sütik, hanem megrendelik...

Ebben a karcagi pékségben folyamatosan sütötték a kenyeret húsvétra, de nem csak ere volt kereslet mondta televíziónknak Laczik Dénesné

Szerencsére függetlenül attól, hogy járvány van, és nem igazán számítottunk arra, hogy nagyon nagy érdeklődés lesz, mégiscsak mindenki készül a húsvétra.

Jóval több kenyeret sütünk. A zsúrkenyér rendelésünk ugyanúgy megvan, mint a korábbi években. A kalácsféle az, ami ilyenkor húsvétkor nagyon aktuális, és nagyon szeretik. Egész évbeb sütjük a habrolót. Húsvétra nagyon sokat rendeltek belőle, úgyhogy már ma 600-at sütöttünk. A nagypéntek nem igazán kedvez a vásárlásnak, és volt, aki már csütörtökre megrendelte a pékárút.

Van, aki szombatra, tehát innentől kezdve mi már folyamatosan dolgozunk. Mondja a cégvezető
A háziasszonyoknak is egyszerűbb megrendeli, hiszen házias ízeke várják a vásárlókat

Ilyenkor azért mindenki a tavaszi nagytakarításra koncentrál inkább, és egyszerűbb, hogyha megveszik észre, mint hogyha itt órahosszákat tölt el kalácssütésre.
A kalács ára tükörzi a bele fektetett energiát sőt finom is
A finom fonott kalács egész évben kapható , van az ünnepi kalácsok, aminek 500-600 forint darabja, diós-mákos tekercset, kelt kalácsot sütünk ilyenkor nagyon nagy mennyiségben, annak 1600 forint kilója, és ilyenkor aktuális a sós kalács is, mert nyilvánvaló, hogy a sonkához azért valamivel jobban passzol a sós kalács, mint az édes.


Sokan nem csak a kalácsot rendelik meg, hanem a menüt is..
Nagyon sokan étteremből megrendelik a hidegtálat, vagy akár a meleg ebédet is, sokkal kényelmesebb mellé tenni a kalácsot, minthogy egész napot izzadtan várja a családot a háziasszony.
Fogalmazott Laczik Dénesné

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 17:04, péntek | Helyi

Kováts 300

Magyarországon- szülővárosát leszámítva- alig ismerik a nevét, miközben az amerikai hadsereg a könnyűlovasság megteremtőjét megillető tisztelettel őrzi emlékét.

2024. Május 10. 15:24, péntek | Helyi

Hírek JNSZ vármegyéből

A vármegye rendőrei az elmúlt napon nyolc körözött személyt fogtak, és egy ittas gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Május 10. 15:00, péntek | Helyi

RABLÁS MIATT HÁRMAN ŐRIZETBEN

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók most őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

2024. Május 10. 11:00, péntek | Helyi

AGRÁRFÓRUM KUNMADARASON

Újabb Agrárfórumra került sor, ezúttal Kunmadarason. Az eseményen részt vett Jakab István, a MAGOSZ elnöke is.