Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Május 03. 05:01, szerda | Helyi

SÚLYOSÍTÁSÉRT FELLEBBEZETT AZ ÜGYÉSZSÉG

SÚLYOSÍTÁSÉRT FELLEBBEZETT AZ ÜGYÉSZSÉG

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás. Felkavaró téma következik.

A Karcagi Járásbíróság idén márciusban állatkínzás bűntette miatt 1 év 7 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a 32 éves, ebszaporításból élő karcagi férfit, aki 148 kutyát tartott kisméretű kennelekben, megfelelő táplálék és orvosi ellátás nélkül. A férfi az állomány felének elvágatta a hangszálait azért, hogy a szomszédok ne vegyék észre, milyen sok kutyát tart.

A férfi és a védője is tudomásul vették a bíróság ítéletét, a járási ügyészség azonban fellebbezést jelentett be a férfi terhére súlyosításért, az ítélet részbeni megalapozatlansága okán, továbbá a szabadságvesztés büntetés próbaidőre történő felfüggesztésének mellőzése, és végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabása érdekében.

Az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.