Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Május 24. 05:01, szerda | Helyi

SZABADNAPOS RENDŐR FOGTA EL AZ ERŐSZAKOS TÁMADÓT

SZABADNAPOS RENDŐR FOGTA EL AZ ERŐSZAKOS TÁMADÓT

A gyanúsított letepert és megszúrt egy fiatal nőt a nyílt utcán, Hajdúszoboszlón. A helyi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát. A nyugalom megzavarására alkalmas riport következik.

Hangos sikításra ébredt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója 2023. január 7-én éjszaka. Azonnal felöltözött, magához vette az igazolványát, a telefonját és sietve a hangok irányába indult. Két szomszéd csatlakozott hozzá, ők is a kiabálás miatt szaladtak ki az utcára. Nem sokkal később egy földön fekvő férfira és nőre lettek figyelmesek, utóbbi hangosan sikított és segítséget kért. A rendőr azonnal odalépett hozzájuk és kiszabadította a nőt, aki felállt és zihálva elfutott.

A szabadnapos nyomozó a férfit lefogta, tájékoztatta arról, hogy ő rendőr, majd értesítette a szolgálatban lévő kollégáit a történtekről.
Nem sokkal később, a fiatal nő apja tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a lányát megtámadta valaki a nyílt utcán, leteperte a földre, meg akarta erőszakolni és a mellkasát valamivel meg is szúrta.

A nyomozás adatai szerint a sértett a Hőforrás utcán sétált, amikor észrevette, hogy valaki követi őt. Szaporázta a lépéseit, végül már futott, de az ismeretlen végig a nyomában volt. Az Alkotás utcában érte utol a támadó, aki a földre lökte, ráfeküdt, majd egy kést szorított a mellkasához és megfenyegette, hogyha sikítani mer, akkor megöli. A dulakodás közben a férfi egyszer meg is szúrta a 21 éves nőt, mint később kiderült, könnyű sérüléseket okozva ezzel.

A 25 éves férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes járásbíróság elrendelt. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.