Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Május 04. 07:53, szerda | Helyi

Szakmák éjszakája

Szakmák éjszakája

Felújították a tornatermi öltözőt és ügyviteli szaktantermet

ASzakmák éjszakája rendezvényhez kapcsolódva adták át a KSZC Varró István Szakiskolájában a felújított tornatermi öltözőt és ügyviteli szaktantermet. A vendégeket - köztük Pardi Sándort, a KSZC főigazgatóját, Pánti Ildikó és Szepesi Tibor önkormányzati képviselőket - Puháné Urbán Katalin igazgató köszöntötte.

- Iskolánk ma este, a Szakmák éjszakája című nagyszabású országos rendezvény résztvevőjeként első alkalommal nyitja meg kaput a város lakossága előtt. A korábbiaktól eltérően nemcsak a diákoknak mutatjuk be az általunk oktatott szakmákat, hanem a felnőtteknek is. Interaktív programokkal lehetőséget biztosítunk a szakmák fogásainak kipróbálására is. Úgy gondoltuk, ez a rendezvény jó alkalom arra is, hogy partnereink számára bemutassuk azokat a fejlesztéseket, a melyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában, a Karcagi Szakképzési Centrum tagintézményeként közel 10 hónap alatt végrehajtottunk - mondta az iskolavezető.

- Szeptemberben elindítottuk a felnőttoktatást is, 30 gépi forgácsoló tanuló kezdte meg tanulmányait nappali tagozaton, 28 szakképzettséggel rendelkező hallgató számára érettségire felkészítő 2 éves szakközépiskolai képzést indítottunk esti munkarend szerint. Februárban minden várakozáson felül, 30 hallgató kezdte el pénzügyi és számviteli ügyintéző szakot esti munkarend szerint. A következő tanévtől újabb szakmákban tervezzük a felnőttoktatás megszervezését - ígérte az iskolavezető, majd arról szólt, hogy decembertől áprilisig közel 16 millió forintot költöttek az iskolai környezet megújítására, az oktatási feltételek javítására.

- A karbantartási munkáknak köszönhetően most már minden mosdóhelyiségben biztosított a meleg vizes kézmosás lehetősége, a folyosókon lecseréltük a régi, elhasználódott ivó kutakat. A kollégiumban a fiúk új zuhanyzókat kaptak. Az iskolabuszt digitális tachográffal szereltük fel, így lehetőség nyílt külföldi utazásokra is. Oktatási eszközöket, kollégiumi környezet otthonosabbá tételéhez kiegészítőket vásároltunk. Az iskolai sport támogatására a sporteszközállományt bővítettük, sportolóink számára egyen melegítőket vásároltunk. A legnagyobb volumenű felújítás, a mai napon átadásra kerülő tornatermi öltözőkben történt. Megújult a vízvezetékrendszer, a helyiségek új burkolatot, új szanitereket kaptak. A zuhanyzók meleg vízellátása független lett az iskolai meleg vízellátástól, így hétvégén és tanítási szünetekben is biztosított a tornatermet igénybevevők számára a meleg víz. Megújult az öltözők előtti folyosó, a tanári szoba és a szertár. Az első negyedévben került kialakításra egy 24 munkahelyes ügyviteli szaktanterem is. Ez elsősorban felnőttoktatási célokat szolgál, de a nappali oktatásban tanulók is használják. Bár a felújításra fordított összeg nem tűnik soknak, mi nagyon büszkék vagyunk az eredményre. Bízom abban, hogy ez csak a kezdet, és lesz lehetőségünk hasonló ütemben továbbfejlődni - zárat szavait Puháné Urbán Katalin, majd Pardi Sándor főigazgató az öltözők és a szaktanterem kulcsát átadta a helyiségért felelős tanároknak.

Az ünnepség után elkezdődött a Szakmák éjszakája, ahol különböző programokkal, bemutatókkal várták a lakosokat, érdeklődőket, diákokat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 15:00, szerda | Helyi

HALÁLOS MOTORBALESET MEZŐTÚRNÁL

Árokba hajtott egy motoros a Mezőtúrt és Túrkevét összekötő út 20-as kilométerszelvényénél.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

SOK A KULLANCS

A globális felmelegedés egyik haszonélvezői a kullancsok. Ez az apró rovar több betegséget is terjeszt, ugyanakkor a csípéseknek csak elenyésző százaléka vezet egészségkárosodáshoz.

2024. Április 17. 12:23, szerda | Helyi

KETTEN ŐRIZETBEN

Több lopás róható a terhére két tiszabői férfinak. Legutóbb egy iskola focipályájának kerítéséről 90 méter alumíniumlemezt vittek el.

2024. Április 17. 12:15, szerda | Helyi

"KÖZLEKEDIK A CSALÁD" VETÉLKEDŐ 2024-BEN IS

A közúti közlekedésben fontos, hogy a résztvevők körültekintő, megfontolt módon, egymást partnerkén tekintve közlekedjenek. A közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig so