Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 01. 20:13, hétfő | Helyi

SZENTANNAIS DIÁK A SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY TERÜLETI DÖNTŐJÉN

SZENTANNAIS DIÁK A SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY TERÜLETI DÖNTŐJÉN

A Szentannai Sámuel Középiskola diákja is részt vett a Szép magyar beszéd területi döntőjén. A versenyzőt Gánóczy Ferenc szaktanár készítette fel.

Mintegy ötven éve, Péchy Blanka színművésznő alapítványa indította el a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd Versenyt, amely mára már országos, rangos versennyé nőtte ki magát.


Aki ezen a versenyen részt vehet, a meglévő tehetsége mellett rendkívül sokat kell készülnie a megmérettetésre.


A Szentannai Sámuel Szakközépiskola diákja, Palkó Fanni rengeteget gyakorolta a hangos felolvasás során a helyes hangsúlyozást, a szavak szép kiejtését, így derekasan helyt állt az erős mezőnyben.


-Palkó Fanni 9-es diákot vittem el, aki a középmezőnyben végzett. A zsűri elnöke azt mondta, érdemes jövőre is indulnia, mert tehetséges - mondja a tanár úr. A versenynek írásbeli része is volt, majd egy ismeretlen szöveget kellett felkészülés után felolvasni a zsűrinek a szabadon választott szöveg után.


-Itt annak van esélye, aki szokott hangosan is olvasni, hiszen az ismeretlen szöveget tudni kell hangsúlyozni, de fontos a helyes lélegzetvétel is. A szabadon választott szöveget Hamvas Bélától választottam Fanninak - árulta el a tanár úr.

Fanninak nagyon tetszett a szöveg amit tanára választott, azonban a versenyen kapott szöveg azonban nehéz volt, mert sok volt benne a hangsúlyozás, s a rövid idő alatt értelmezni sem volt könnyű. Emiatt Fanni kissé megilletődött a zsűri előtt, de jövőre már dobogón szeretne végezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.