Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 21. 21:02, kedd | Helyi
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Karcag TV

Tanuszoda Abádszalókon

Tanuszoda Abádszalókon

Már a következő tanévben használhatják az új tanuszodát az abádszalókiak

Már a következő tanévben használhatják az új tanuszodát az abádszalókiak

A teljes egészében költségvetési forrásból megvalósuló beruházás alapkövét Fónagy János parlamenti államtitkár helyezte el. Beszédében kiemelte: a tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel a városi önkormányzatot.

A fejlesztés 365 millió forintból, a település Tisza-parti, üdülő-szabadidős részén, a meglévő kemping területén valósul meg. A 15×25 méteres feszített víztükrű tanuszoda könnyen megközelíthető, fás környezetben épül és szervesen kapcsolódik majd Abádszalók nyári strandéletéhez is. A gyerekek úszásoktatását elősegítő létesítményt tanítási időn kívül ugyanis a település és a környező falvak polgárai is használhatják.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban több mint 38 milliárd forintból, országszerte 25 tornatermet, 24 tantermet, 24 tanuszodát és 5 komplett iskolát építünk hiánypótló beruházásként, jellemzően járásközpontokban – mondta az ünnepélyes alapkőletételen Fónagy János. Az államtitkár kiemelte: a tárca a projektek megvalósítását 2015 áprilisától vette át, ezt követően gyorsultak fel a fejlesztések, amelyek várhatóan még a 2016/2017-es tanévben lezárulnak.

Az eseményen részt vett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője, aki hozzátette: „A nemzeti ügyek kormánya azon dolgozik, hogy a legnagyobb településektől a legkisebbekig ugyanolyan életszínvonalat teremtsen. A mostani fejlesztés kiváló helyre kerül, hiszen Magyarország egyik legfrekventáltabb turisztikai régiójáról van szó.”

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az abádszalóki fejlesztés mellett Törökszentmiklóson épül még tanuszoda. Az alapkőletételen részt vett Kovács Sándor a JNSZ Megyei Önkormányzat elnöke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.