Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 05. 21:58, csütörtök | Helyi
Forrás: mti, karcag tv

Tanuszoda épül Abádszalókon

Tanuszoda épül Abádszalókon

Tanuszoda épül nettó 365 millió forintból Abádszalókon

Tanuszoda épül nettó 365 millió forintból a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon, a beruházást teljes egészében hazai forrásból finanszírozzák - közölte a földművelésügyi miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón, Abádszalókon.


Fazekas Sándor elmondta: a 4700 lakosú település önkormányzatának nem kell önerőt biztosítania a beruházáshoz, a tanuszoda fenntartására sem kell forrást elkülönítenie, mert a magyar állam vállalta az uszoda mindenkori üzemeltetését.
A gazdaságban, mezőgazdaságban növekedett a termelés, az adóbevétel, így fejlesztésekre, beruházásokra is több jut - mondta a miniszter.


Hozzátette: a 2017-es költségvetésben nagy hangsúlyt fektetnek az otthonteremtésre, az életpálya modellek lehetővé teszik, hogy az oktatásban, egészségügyben, a bel- és rendvédelmi szerveknél dolgozóknak még több jövedelmük legyen.


Megjegyezte azt is: a 2017-es költségvetés egyik nagy nyertese az élelmiszergazdaság, csökken a tej, baromfi, tojás, a vendéglátás áfája.
Balogh Gyula Abádszalók alpolgármestere elmondta, a térség négy iskolájának csaknem ezer tanulója, ebből Abádszalókról 530 gyermek (380 iskolás, 150 óvodás) tanul majd meg úszni évente a tanuszodában, amelyben egy 48 köbméteres tanmedence és egy 6 pályás úszómedence kapott helyet.


Kiemelte: a tanuszoda-fejlesztési programban 24 településen létesül új tanuszoda,
Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Program három nagy pillérből áll: tornatermet, komplett iskolákat és tanuszodákat építenek. A program keretében eddig 78 projekt valósult meg 38 milliárd forint értékben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.