Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. Május 14. 07:59, péntek | Helyi

TEHETSÉGGONDOZÁS A GYÖRFFYBEN

TEHETSÉGGONDOZÁS A GYÖRFFYBEN

Szabó Edittel, a Györffy István Katolikus Általános Iskola 2. a osztályos tanítónőjével beszélgettünk osztályáról és a tehetséggondozásról.

Szabó Edit második éve tanítja a 21 fős osztályt, melybe 11 fiú és 10 lány jár. Nagyon érdeklődőek, fegyelmezett, csillogó szemű gyerekek ültek be két évvel ezelőtt a padba - mondta róluk tanítójuk, akinek szívügye a tehetséggondozás, a fejlesztő, felzárkóztató munka.

Az első naptól kezdve figyeli tanítványait, ki miben lehet tehetséges, így tudatosan készíti őket versenyekre, s tanórán is igyekszik plusz feladatokat adni nekik.

Nagyon szeretnek a gyerekek kézműveskedni, sok képzőművészeti versenyre adnak be pályamunkát, még akkor is, ha nem biztos, hogy nyernek.

Elsőben még a mesemondó verseny van, de másodikban már tanulmányi versenyek is.

A legnagyobb kihívás a Harmatcsepp versenyre való készülés volt, melyre 3 tanuló matematikából, 1 nyelvtanból készült.

Az osztályban kiemelt feladat az olvasóvá nevelés, idén a Györffy olvasóversenyre 6-8 gyerek nagyon szorgalmasan egy hónapon keresztül, nehéz volt választani közülük, hogy ki jusson be az iskolai versenyre. Ott is kiválóan szerepeltek a 2. a-sok.

A népdaléneklés sem áll tőlük messze, nagyon sok szép hangú, jó hangú éneklést kedvelő gyermek van. Négyen jelentkeztek a népdaléneklő versenyre, itt is kellett selejtezőt tartani. Két kislány jutott be a városi versenyre, várják az eredményeket.

Van olyan kislány, akit anyukája nagyon szeret versenyeztetni és mindig újabb-újabb oklevelekkel érkezik haza.

Új kihívás volt idén a MÉH-ÉSZ logikai verseny, ahol egy kis méhecskéről szóltak a feladatok. 11 tanuló nevezett, és a szülőkkel együtt keresték a méhecske helyes útját, többen a legjobbak közé is bekerültek.

A jelenléti oktatás újraindulásának nagyon örültek a gyerekek, mert jó volt otthon, de a társak körében még jobb.

A tanítónő köszöni a szülőknek az online oktatás idején a támogatást, a tanulásban segítést.

Egy hónap és véget ér a tanév, átmennek harmadik osztályba a kis tanítványok, addig azonban még sok felmérés vár rájuk. A tanítónő szerint nagyon sok tudás van a gyerekekben, melyhez hozzájárult a szülők munkája is.

A másodikos tananyagot maximálisan elsajátította az osztály, készen állnak szeptembertől a harmadikos tananyag fogadására.

Szabó Edit pedig személyre szabottan adja majd át kolléganőjének ki miben tehetséges, mely területen sikeres, hiszen a tehetséggondozás a Györffyben 8. végéig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.