Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Január 14. 05:00, szombat | Helyi

TÉLEN IS NÉPSZERŰ A LOMBKORONA SÉTÁNY

TÉLEN IS NÉPSZERŰ A LOMBKORONA SÉTÁNY

A napsütéses, enyhe téli időben sokan jönnek ki futni, kocogni vagy éppen gyermeket sétáltatni a Lombkorona sétányra.

Van aki egyedül, van aki barátaival futja itt a köröket, de a játszótér és a csúszda is népszerű a kisgyermekes családok körében.

- Kovácsné Máli Enikő: nagyon örül a jó időnek, szereti a természetet, így kijöttek a férjével és kisgyermekükkel a friss levegőre egyet babakocsizni. Jó ez a meleg 14 fok, de az igazi tél hiányzik neki, mert a természetnek is szüksége volna a hidegre.
Magyar György feleségével heti rendszerességgel jár ki futni. Egy-két kört tesznek meg minden alkalommal. A természetben való futás kikapcsolja őket és jó a napi munka után kicsit mozogni.

Balog Edit Judit tájfutóként nehezebb terephez van szokva, mint a Lombkorona. Párja most külön, gyorsabb tempóban futott, mert ő most barátnőit is elhívta mozogni. Most a tempó is lassabb, mert közben az élet történéseit is megbeszélik. Számára is fontos a természetben való futás, mozgás.

Dr. Farkas Béla is fontosnak tartja, hogy munkája mellett kikapcsolódásként rendszeresen fusson heti több alkalommal a sétányon. Saját tempót, időbeosztást alakított ki, így telefonján nézi is az időt, hogy jól tartsa a tempót. A futás előtt fontos a bemelegítés, utána a nyújtás, nehogy megsérüljenek az izmai. Az erdőben csak a futásra koncentrál ilyenkor, s ez kikapcsolja.

Bene Sándor egy jászágói lovas barátjukkal és a gyermekekkel a játszóteret vették be. Szeretnek a Lombkoronára járni, mert a szabad levegőn a gyerekek nagyot futkározhatnak, hintázhatnak és csúzdászhatnak. Míg a férjek most az öt gyerekkel a játszótéren vannak, addig feleségeik lovas túrán a Bene-tanya körüli határrészen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.