Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 04. 11:22, csütörtök | Helyi

Tétényi Országgyűlés 740. évfordulója

Tétényi Országgyűlés 740. évfordulója

...az ülésen a Kunszövetség bemutatkozási lehetőséget kapott

Az 1279. évben IV. Kun László király által összehívott Tétényi Országgyűlés 740. évfordulójára emlékezve a Parlament Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága, 2019. július 3-án, a nagytétényi Szellmann házban kihelyezett bizottsági ülést tartott.

Ezen az ülésen a Kunszövetség bemutatkozási lehetőséget kapott a Magyarországi nemzetiségek,nevezetesen a bolgár, a görög, horvát, a német, a roma és a nagytétényi Székelyek mellett. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Kunszövetség elnöke - a kunok képviseletében - üdvözölte a bizottság tagjait és a meghívott vendégeket.

A kunok történetéről, a kunkapitányokról tartott előadást Dr. Pintér Zoltán Árpád karcagi történész. A kapitányok képviseletében Fábián József emeritus jászkun főkapitány is jelen volt az eseményen.

Az ülés résztvevői megkoszorúzták a Tétényi országgyűlés emlékére elhelyezett emléktáblát, illetve megtekintették a Nagytétényi Helytörténeti Kiállítást is.

A Kunszövetség tagjai, Kacsándi István, Nagy László és Szendrey Zoltán a kunok eledelével,birkapörkölttel vendégelték meg a rendezvény résztvevőit.

Tájékoztatta az infokarcag.hu-t a Kunszövetség

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.