Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Július 01. 17:29, szombat | Helyi

Tiszafüred legrangosabb elismeréseit adták át

Tiszafüred legrangosabb elismeréseit adták át

Városnapot ünnepelt Tiszafüred, amely során a település legrangosabb díjaival ismerték el az azokra érdemesek munkáját. A díszpolgári címet Dr. Tóth Tibor szociálpolitikus vehette át.

A Hotel Hableány Vigadótermében gyűltek össze a meghívott vendégek Tiszafüred várossá válásának 39. évfordulója alkalmából június 30-án. Nemcsak a városi elismeréseket, hanem a Semmelweis Nap, a Pedagógusnap és a Köztisztviselők Napjának díjait is átadták.

Ujvári Imre polgármester köszöntőbeszédében elmondta, már hosszú ideje nem telik el úgy év, hogy ne történjen valamilyen fejlesztés és város minden részében értek el eredményeket. „Az elmúlt 10 évben 10 milliárd forint fejlesztés valósult meg a településünkön. Ma, a várossá válásunk évfordulóján Tiszafüred nem is kaphatna szebb születésnapi ajándékot, mint hogy az év végére elkészül a legújabb, négyévszakos attrakció: a Természetbúvár Játszóház és Túraközpont.”

F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen kiemelte, Tiszafüreden a fejlesztésekre fejlesztésekkel válaszolnak és az ott élők alkotnak, megvalósítanak, teljesítenek, ami miatt szépül és gyarapszik a város.

A díjátadót megelőzően a Tisza-tavi Alapfokú Művészeti Iskola mutatta be a „Hortobágy szélén” című műsorát, utána a Fekete László Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola növendékei játszottak klasszikus zeneműveket.

A Tiszafüred Város Díszpolgára címet 2023-ban Dr. Tóth Tibor szociálpolitikus vehette át. Dr. Tóth Tibor tiszafüredi származású, jelenleg a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatója. Szívügyén viseli szülővárosa fejlődését és aktívan kiveszi a részét a helyi közösségi élet erősítésében.
Tiszafüred Egészségügyi és Szociális Szolgálatáért díjban részesült Dr. Hegyi György Péter háziorvos, a Polgármesteri Elismerő Emlékérmet Bacskai Miklósné vehette át. Tiszafüred Város Sportjáért elismerésben Szanyi Attila, a Kyokushin Karate Szakosztály vezetője részesült.
A Tiszafüred Város Közösségéért díjat két szervezet: az Együtt, Egymásért, Jövőnkért Közhasznú Egyesület és a Magyar Rákellenes Liga Tiszafüredi Alapszervezete vehette át.

Tiszafüred Tiszteletbeli Polgárává Debreczeni Ildikót, a Magyar Tavak Fesztiváljának
fesztiváligazgatóját választották, aki nem tudott jelen lenni az eseményen, így egy másik időpontban veszi át a díjat. A Tiszafüred Város Turizmusáért elismerést Ljasuk Dimitry filmes, környezetvédelmi aktivista kapta.

A Tiszafüred Város Kultúrájáért kitüntetésben Zám Lajosné, a Kovács Pál Művelődési Központ intézményvezetője részesült.
A Polgármesteri Elismerő Címmel többek munkáját is elismerték, név szerint:
Szemerédiné Dr. Varga Anita. Gál-Mohos Marianna, Pallai Gabriella, Szabó Dóra.
Svecné Varga Melinda, Fazekasné Szabó Zsuzsanna,
Juhászné Kapás Ibolya, Rédainé Kisnémet Nóra, Pónusné Korpás Júlia,ifj. Csőke László
Stief László, Szabó Imre, Pákné Vályi Angéla Pálma, Virágné Halmai Helga Mónika,
Csehné Kántor Gabriella, Nyíri Ferencné, Dr. Ceglédi Erzsébet,
Farkasné Bártfai Lilla, Dúróné Vágási Mária, Czinegéné Buszlai Katalin,
Tudeszéné Pallagi Erika.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.