Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Április 02. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

TOJÁSKERESŐ TÁJFUTÁS

TOJÁSKERESŐ TÁJFUTÁS

A hosszú hétvégén a futás és a mozgás került előtérbe az Erzsébet-ligetben megtartott sporteseményen. De ha már húsvét, a szervezők igyekeztek ezt az ünnepet is beleszőni a programkínálatba.

Húsvéti és Tojáskereső Tájfutóversenyt szervezett a Karcagi Sportegyesület tájfutó szakosztálya az Erzsébet-ligetben. A sportesemény célja az volt, hogy a hosszú hétvégén kicsit közelebb hozza a családokat és a természet lágy ölén, kint a friss levegőn tölthessék együtt az időt és kikapcsolódhassanak egy kicsit.
A rendezvényen a húsvéthoz kapcsolódva egy aranyos kis programon is részt vehettek a családok.

Lévainé Kovács Róza a Karcagi Sportegyesület tájfutó szakosztályának vezetője:
-700 méteres pályán 7 ellenőrzőpont van az úgynevezett Lógerpálya területén, tehát teljesen nyílt területen, nem tudnak el sem tévedni a versenyzők. Minden egyes ellenőrzőpontnál egy tasakban csokitojások, illetve kis dekorációs tojások találhatók. Tehát minden induló egy zacskóba gyűjti a tojásokat az ellenőrző pontokon.


Lévainé Kovács Róza hozzátette, hogy nem első alkalommal szerveznek ilyen sporteseményt. Az elmúlt években nagyon sokan érdeklődtek a versenyek iránt, így úgy gondolták tovább folytatják a hagyományt.

Lévainé Kovács Róza
-Korábban egy kicsit családiasabb körben szerveztük, és pontosan azért, mert volt érdeklődés, tetszett az indulóknak, ezért gondoltuk, hogy nyilvánosan meghirdetjük. Akárki jöhetett, nemcsak tájfutók, hanem a városból bárki, illetve nemcsak a városból, hanem az ország többi pontjáról is Karcagra. Az ünnepekre hazalátogatók is többen kijönnek és indulnak a versenyen ilyenkor.

A képek ékes bizonyítékai, hogy jöttek is mindenhonnan emberek a sporteseményre. A megkérdezettek elmondták, örülnek annak, hogy húsvétkor egy ilyen aranyos kis programmal kedveskedtek a szervezők nekik.

Fodor -Illés Brigitta
-Nagyon örülünk a kezdeményezésnek, nekünk a nagyszüleink laknak Karcagon, úgyhogy örülünk neki, hogy el tudtuk hozni a kisunokát és részt tudunk venni a húsvéti programokon. Szerintem nagyon jól megszervezték és jó a kezdeményezés, hogy a felnőtteknek és a gyerekeknek is van program.

Galambos Kiss Annamária
-Egy nagyon jól megszervezett eseményt láthatunk, idősek és fiatalok számára is nagyon jó kikapcsolódási lehetőség, így a hosszú hétvégére. Az aktív pihenés nagyon fontos a karcagiak számára is. A gyerekek is nagyon várták már a programot. Ők is nagyon örültek ennek a tojáskereső versenynek.


Azonban nemcsak tojáskereső futáson vehettek részt a megjelentek. A
tájékozódási futásnak a lényege a térkép és a tájoló. Amikor versenyen rajthoz áll valaki, akkor magához veszi a kis tájoló készülékét, és a rajtnál kap egy térképet. Ezen a térképen van jelölve az ellenőrzőpontok helye, amiket a valóságban meg kell keresnie. Fontos, hogy minden pontot megtaláljon, és ezt minél rövidebb idő alatt tegye meg. A családias hangulatú sporteseményen Hubai Imre a Jász-Nagykun- Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke is részt vett.

Hubai Imre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke
-12 évesen kezdtem ebben az erdőben a tájfutást, és az akkori edzőm, Lévainé Kovács Róza és Lévai Kálmán ma is itt vannak a versenyen. Nekem óriási megtiszteltetés, hogy 38 év elteltével ismét együtt versenyezhettünk, és azt tudom mondani, hogy egy kiváló, taktikás pályán nagyon-nagyon agyafúrt módon voltak elhelyezve a bóják, úgyhogy nagy odafigyelést igényelt az embertől és kitartást. Ez a durván 3,3 kilométer, amit nekem sikerült teljesíteni nem egészen 30 perc alatt, azt gondolom, hogy így az évek előrehaladtával nem tekinthető egy vállalhatatlan eredménynek. Viszont a legfontosabb az, hogy sportoljunk, aktívan kikapcsolódjunk, még akkor is, amikor az ünnepek, a húsvéti ünnepkör az elgondolkodásra, csendességre hív bennünket, és még nem tartunk ott, hogy eljöjjön a feltámadás. Viszont itt van a természet, amely kivirult, és itt vannak a sportot szerető, természetet szerető emberek, akik ugyanannak a szenvedélynek hódolnak, a természetjárásnak, az aktív szabadidős kikapcsolódásnak, a tájfutásnak. Nagyon örülök, hogy velük együtt teljesítettem a mai távot, és velük együtt töltöttem el egy csodálatosan szép délelőttöt ezen a fantasztikus hazai pályán.

A hosszú hétvégén tehát remekül érezték magukat azok, akik kilátogattak az Erzsébet-Ligetbe a Karcagi Sportegyesület tájfutó szakosztálya által szervezett családi programra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.