Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Augusztus 14. 20:02, péntek | Helyi
Forrás: Karcag TV / Karcagi Hímondó / Brehó Mónika

Tour de Hongrie 2020

Tour de Hongrie 2020

A koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezett tavaszi időpont helyett augusztus 29-én rajtol az idei, 41. Tour de Hongrie magyar kerékpáros körverseny, amely szeptember 2-án fejeződik be

A koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezett tavaszi időpont helyett augusztus 29-én rajtol az idei, 41. Tour de Hongrie magyar kerékpáros körverseny, amely szeptember 2-án fejeződik be. A Tour de Hongrie Esztergomból rajtol és a Kékestetőn ér véget. A rangos nemzetközi mezőny,-amelyen várhatóan öt World Tour-csapat is szerepel majd-több mint 800 kilométert tesz meg az ötnapos viadal során.

Mint ahogyan Balázs Tibortól a verseny egyik szervezőjétől megtudtuk, a megmérettetés második etapja Debrecenből indul és Hajdúszoboszlón ér célba. A harmadik napon Karcag és Nyíregyháza között teker a mezőny, a negyedik napon Sárospatak és Kazincbarcika között kell teljesíteni a távot a versenyzőknek.

A szervező szólt arról is, hogy mintegy húsz csapat, csapatonként hat versenyző, így összesen százhúsz kerékpáros áll majd rajthoz és mérettet meg a rangos címért. Az idei verseny különlegessége az, hogy a szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát, amely szerint legalább tizennégy World Tour és/vagy Pro Team együttesnek kell részt vennie az idei magyar körversenyen.

Szepesi Tibortól a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár igazgatójától megtudtuk, Karcagra augusztus 31-én érkezik a mezőny és 12.30-kor rajtol el. A karcagi etap során a kerékpárosok lovasok felvezetésével és a megfelelő óvintézkedések betartása mellett haladnak keresztül a városon. A verseny ideje alatt, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az érdeklődők a megfelelő óvintézkedések betartásával kísérjék figyelemmel az idei Tour de Hongrie-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.