Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Május 19. 05:01, péntek | Helyi

TULIPGARDEN ABÁDSZALÓKON

TULIPGARDEN ABÁDSZALÓKON

Az abádszalóki TulipGardenben idén már több mint 155000 tulipán, 5000 jácint és 2000 nárcisz díszíti a kertet.

A tulipán őshazája Kisázsia, ahol a kedvező klíma, a nem túl nedves, kevés szervesanyagot tartalmazó talaj és a hagyma szeretete tartotta fent a tulipánt talán az emberiség kezdete óta. Rengeteg változatban fennmaradt és nemesített növény, a tavasz első színpompás, nagy virágú, tartós, ritkán, de illatos, szedhető virága a tulipán.

Hazánkba néprajzkutatók szerint a népvándorlással került be, egyik első dísznövény volt az ehetetlen, de csodás kehelyformákat adó tulipán virág.
2018-nyarán született meg az ötlet egy szőlősgyöröki (Balatonboglár melletti kis település) irodájában, hogy Hollandiához hasonlatosan Magyarországon is meghonosodjon a színpompás tulipánmezők látványa és a tulipán szeretete.
Immáron 5 éve, hogy a TulipGarden kert ötlete nyomán kialakult a látogatható, szedhető, csodálható tulipánoskertek hagyománya.

Jelenleg Magyarországon 13 TulipGarden tulipánoskert működik. Minden kert a látványra optimalizál, de pont az országot lefedő tulipántengerek teszik lehetővé, hogy a kertek ilyen hálózata része legyen a fenntartható gazdálkodásnak. Ne kelljen mindenkinek sok kilométert autóznia, hogy egy csodát láthasson. 2023-ra elérték, hogy mintegy 2 millió hagyma virágzását láthassa számos látogató országszerte. A tavalyi látogatószámból kiindulva idén már mintegy 300.000 látogató lesz a TulipGarden hálózat kertjeiben.

Olyan kertek várják látogatóikat, ahová, ha belép az ember, a látványtól boldogság önti el a lelkét. Olyan semmihez nem fogható élményt szeretnének adni, ami maradandó, szép, látványos, szívet-lelket gyönyörködtető és örök.
A Hazánkban hagyományt teremtő TulipGarden kertek koncepciója alapjaiban a régi: csodás látványt és lelki örömöket adni a betérő látogatónak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.