Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 19. 16:22, szombat | Helyi
Forrás: www.kormany.hu

Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

Új fejezet nyílik Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolatában – jelentette ki Varga Mihály Kristalina Georgievával, az IMF új vezérigazgatójával való találkozó után Washingtonban.

A pénzügyminiszter kiemelte: Magyarország 2010 előtt még segítségre szoruló ország volt, ma pedig már az Európai Unió egyik legstabilabban fejlődő gazdasága. Készen állunk tehát arra, hogy az elmúlt kilenc év tapasztalataival segítsük az IMF-et az új típusú gazdasági kihívások kezelésben. Kristalina Georgieva megválasztásával egy Európát, különösen Közép-Kelet-Európát értő vezetője lett az IMF-nek, aki nyitott szorosabb együttműködésre a térségünk országaival is.

Jelentősen javította a magyar gazdaságra vonatkozó korábbi előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap annak ellenére, hogy globális szinten további lassulást vár – idézte Varga Mihály az IMF és a Világbank (WB) éves közgyűlésre időzített legfrissebb kiadványát, amely hazánkat értékelve 2019-re a korábbinál 1 százalékponttal magasabb, 4,6 százalékos, 2020-ra pedig 3,3 százalékos gazdasági növekedést vetít előre.

A magyar gazdaság kimagasló teljesítményében és lendületének tartós megőrzésében fontos szerepet játszanak azok a kormányzati intézkedések, amelyeknek köszönhetően folyamatosan nő a foglalkoztatottság, csökken a munkanélküliség, nőnek a bérek, bővül a fogyasztás, illetve emelkedik a termelékenység és a beruházások értéke – hangsúlyozta Varga Mihály.

Az IMF kedden nyilvánosságra hozott prognózisa kapcsán a tárcavezető rámutatott, hogy most már a nemzetközi szakértők is hazánkat és térségünket tartják Európa egyik legversenyképesebb régiójának. Míg hazánk idei várható teljesítményét javították, addig a jelentés szerint az euróövezeti államok és Németország gazdasága tovább lassul – tette hozzá kiemelve, hogy mindez hozzájárul ahhoz, hogy új alapokra helyeződhet hazánk a Valutaalap kapcsolata.

(Pénzügyminisztérium)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.