Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Február 10. 08:46, szerda | Helyi

Új félév

Új félév

Hogyan zárult az első és hogyan indult a második félév a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában?- erről Földváriné Simon Ilona igazgatót kérdeztük.

Iskolai szinten jól, 4,4 átlaggal zárták a félévet, képességüknek megfelelően teljesítettek a gyerekek - mondta az igazgató, aki szólt arról is, vannak, akik kicsit alulteljesítettek a megszokotthoz képest, de ők a második félévben még javíthatnak osztályzataikon.


Most online zajlanak a versenyek, a nevezetesebbekre ők is beneveztek. Az Országos Wass Albert Vers és Prózamondó Versenyre készülnek jelenleg, részt vesznek az Országos dr. Hajdu Moharos versenyen és a klasszikus hagyományos Teleki Pál versenyre készítik a szaktanárok a tehetséges diákokat szeptember óta.
A 65 nyolcadikos közül többen elmennek a városból Szolnokra, Debrecenbe, kiemelt gimnáziumokba. Ők már megírták a központi felvételiket matematikából és magyarból. Vannak, akik a sport miatt mennek a megyeszékhelyre tanulni, de sokan maradnak a helyi refi gimibe és Szentannaiba is.


Egy nyolcadikos diák tett decemberben középfokú nyelvvizsgát, s 14-15 fő készül még erre a tanév során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.