Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Január 31. 16:44, kedd | Helyi
Forrás: https://www.facebook.com/KarcagiHirmondo

Új iparterületet kivitelezése Karcagon

Új iparterületet kivitelezése Karcagon

A beruházás egy újabb iparterülettel fogja gazdagítani a helyi közösséget

A mai nap folyamán Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség átadta, a Vágóhíd utcán levő, tizenhárom hektáros iparterületet kivitelezés céljából. A beruházás egy újabb iparterülettel fogja gazdagítani a helyi közösséget, amelynek átadása várhatóan 2023 év végére tehető.

A tervezett projekt keretében a fejlesztendő területen alap infrastruktúra és ingatlan fejlesztése valósul meg az alábbiak szerint.

Az iparterületek telekhatáron belüli alapinfrastruktúrájának kiépítése
6,5 m széles 2 sávos belső telepi út kiépítése tervezett kb. 2000 nm-en, beton burkolattal, csapadékvíz elvezetéssel;
A tervezett belső út mellett ivóvíz, szennyvíz, elektromos áram, gáz és telekommunikációs hálózat gerincvezeték kiépítése valósul meg, közmű kiállási pontokkal;
az I. ütemben 2,28 hektár körbekerítésével üzemcsarnokhoz kapcsolódó belső telepi úthálózat építése, és parkolók kialakítása;
A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése, létesítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.
I. ütemben a körbekerített 2,28 hektáros iparterületen tervezett kb. 990 nm-es üzemcsarnok létesítése a szükséges szociális és irodai kiszolgáló létesítményekkel;
Valamint az üzemcsarnok tetőszerkezetére napelemek elhelyezését tervezi;

A támogatási konstrukció a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztése érdekében az önkormányzati tulajdonú ipari parkok, tudományos és technológiai parkok, logisztikai és innovációs központok, iparterületek fejlesztésére, iparterületek kialakítására, alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére, az iparterületek elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúrák fejlesztésére fókuszál. A konstrukcióval szemben támasztott alapvető elvárás új munkalehetőségek megteremtése, a foglalkoztatás növelése a kevésbé versenyképes térségekben működő, betelepült vállalkozások működési helyszínének infrastruktúra fejlesztésén, a működési feltételeik kedvezőbbé tételén keresztül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.