Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2019. Június 05. 19:40, szerda | Helyi

Új parkolási lehetőség a József Attila utcában

Új parkolási lehetőség a József Attila utcában

Az új Karcagi Rendőrkapitányság átadása után is kétirányú a forgalom a József Attila utcában. Lesz-e ebben változás? - kérdeztük Teleki Zoltán r. alezredes, kapitányságvezetőtől.

Az új Karcagi Rendőrkapitányság átadása után is kétirányú a forgalom a József Attila utcában. Lesz-e ebben változás? - kérdeztük Teleki Zoltán r. alezredes, kapitányságvezetőtől.

- Ez az útszakasz korábban egyirányú forgalmi út volt. Tudjuk, hogy itt az orvosi rendelő és sok lakosnak nagy segítséget jelentett, hogy megállhatott előtte és parkolhatott. Amikor az építkezés elkezdődött, kétirányúvá vált a forgalom, hogy a nagy tehergépjárművek megfelelő módon be tudjanak fordulni az építkezésre, másrészt, az itt parkoló autók biztonsága miatt kellett ezt az intézkedést meghozni.

Az új rendőrkapitányság átadása után a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitánysággal egyeztetve a Karcagi Rendőrkapitányság kérte, hogy az út továbbra is kétirányú maradhasson. Megállni tilos jelzőtábla lett kihelyezve az út mindkét oldalára ezen útszakaszra, már csak azért is, mert ha bármelyik oldalban parkol gépjármű, akkor az út kétirányú forgalma nem tud folyamatos lenni, meg kell állni, ki kell kerülni. Ez balesetveszélyes, s nagy kockázatokat rejt - sorolta Teleki Zoltán.

Az új rendőrkapitánysághoz parkolók is épültek. A belső udvaron 30 szolgálati gépjármű, és a kollégák autói tudnak parkolni, e mellé készült ügyfélparkoló is a hozzánk érkező állampolgárok részére. Látva az orvosi rendelőnél a parkolási problémát, a Rendőrség felajánlja, hogy ezt a parkolót bárki igénybe veheti, aki az orvosi rendelőhöz érkezik. Úgy gondolom, kb. 30 métert kell sétálni idáig, s itt biztonságosan le tudnak az állampolgárok parkolni. Gyakorlatilag rendőri felügyelet alatt is állnak a járművek, hiszen be van kamerázva az egész terület. Azt kérném a lakosoktól, hogy bátran álljanak be a parkolónkba.

A kapu reggel 6-tól este 8-ig nyitva van, azt követően pedig a lakosok a József Attila utca többi szakaszán és a Széchenyi sugárúton tudnak parkolni. Úgy gondolom, hogy abban az időszakban olyan csekély a rendelőhöz érkező gépjárműforgalom, hogy mindig lesz a fenti útszakaszon elegendő parkoló - mondta Teleki Zoltán kapitányságvezető.

Címkék: parkolás

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 20. 09:31, csütörtök | Helyi

Mozdulj család

Mozdulj család! néven tartotta közösségi napját  Györffy István Katolikus Általános Iskola alsós munkaközössége tanulói részére.

2019. Június 20. 09:29, csütörtök | Helyi

Sokan pihennek Karcagról is Hajdúszoboszlón

Kiemelt turisztikai térség lett az alföld ezen része. Akár a Tisza tó akár Berekfürdő de természetesen a karcagiak körében már évtizede Hajdúszoboszló a kedvencek közé tartozik.

2019. Június 20. 09:28, csütörtök | Helyi

Már jegyezhető az Állampapír Plusz

Már jegyezhető a magyar állampapír plusz (MÁP plusz), az új lakossági állampapír 5 éves futamidő alatt folyamatosan emelkedő magas hozamot kínál -

2019. Június 20. 09:27, csütörtök | Helyi

Pápával találkoztak a Karcagiak

Ferenc pápa csíksomlyói látogatása alkalmából a Rákóczi Szövetség együttműködésében a Miniszterelnökség egyházi ügyekért felelős államtitkárságával utazási pályázatot hirdetett,