Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Június 14. 19:53, péntek | Helyi

Új parkolási rendszer

Új parkolási rendszer

Az új Karcagi Rendőrkapitányság átadása után is kétirányú a forgalom a József Attila utcában. Lesz-e ebben változás? - kérdeztük Teleki Zoltán r. alezredes, kapitányságvezetőtől.

- Ez az útszakasz korábban egyirányú forgalmi út volt. Tudjuk, hogy itt az orvosi rendelő és sok lakosnak nagy segítséget jelentett, hogy megállhatott előtte és parkolhatott. Amikor az építkezés elkezdődött, kétirányúvá vált a forgalom, hogy a nagy tehergépjárművek megfelelő módon be tudjanak fordulni az építkezésre, másrészt, az itt parkoló autók biztonsága miatt kellett ezt az intézkedést meghozni. Az új rendőrkapitányság átadása után a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitánysággal egyeztetve a Karcagi Rendőrkapitányság kérte, hogy az út továbbra is kétirányú maradhasson. Megállni tilos jelzőtábla lett kihelyezve az út mindkét oldalára ezen útszakaszra, már csak azért is, mert ha bármelyik oldalban parkol gépjármű, akkor az út kétirányú forgalma nem tud folyamatos lenni, meg kell állni, ki kell kerülni. Ez balesetveszélyes, s nagy kockázatokat rejt - sorolta Teleki Zoltán. Az új rendőrkapitánysághoz parkolók is épültek. A belső udvaron 30 szolgálati gépjármű, és a kollégák autói tudnak parkolni, e mellé készült ügyfélparkoló is a hozzánk érkező állampolgárok részére. Látva az orvosi rendelőnél a parkolási problémát, a Rendőrség felajánlja, hogy ezt a parkolót bárki igénybe veheti, aki az orvosi rendelőhöz érkezik. Úgy gondolom, kb. 30 métert kell sétálni idáig, s itt biztonságosan le tudnak az állampolgárok parkolni. Gyakorlatilag rendőri felügyelet alatt is állnak a járművek, hiszen be van kamerázva az egész terület. Azt kérném a lakosoktól, hogy bátran álljanak be a parkolónkba. A kapu reggel 6-tól este 8-ig nyitva van, azt követően pedig a lakosok a József Attila utca többi szakaszán és a Széchenyi sugárúton tudnak parkolni. Úgy gondolom, hogy abban az időszakban olyan csekély a rendelőhöz érkező gépjárműforgalom, hogy mindig lesz a fenti útszakaszon elegendő parkoló - mondta Teleki Zoltán kapitányságvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 20:10, szerda | Helyi

Kántor nyaral a Tisza-tónál

A digitális magazin újsághasábokra költözött, amellyel a Tisza-tónál élők és nyaralók találkozhatnak.

2019. Július 17. 20:09, szerda | Helyi

120 éves a Karcagi Zsinagóga

A Karcagi Zsinagóga felavatásának 120. évfordulójára emlékeztek vasárnap. Mohai Tamás színművész Kertész Péter nemrég elhunyt karcagi születésű író, újságíró versét olvasta fel az ünnepség kezdetén.

2019. Július 17. 20:09, szerda | Helyi

Mártír megemlékezés

A karcagi zsidó temetőben került sor mártír-megemlékezésre. Az 1944-ben, a Holokauszt borzalmainak áldozatául esett karcagi és hatmillió zsidó hittestvérünk emléke előtt hajtunk fejet, rájuk emlékezünk.

2019. Július 17. 20:08, szerda | Helyi

Járdafelújítás Karcagon

Televíziónk Dobos Lászlót, Karcag város polgármesterét kérdezte arról, hogy milyen munkálatok folynak a Városháza mögötti területen.