Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Február 11. 14:23, kedd | Helyi

Új piac Tiszafüreden

Új piac Tiszafüreden

A hatszáz négyzetméteres új vásárcsarnok közel kettőszázmillió forintból készült el, a kivitelező egy helyi cég volt.

Az áru és a pénz itt, helyben tud gazdát cserélni, ezáltal olyan erő tud maradni a településen, ami a helyi gazdaság fejlődéséhez elengedhetetlen. Elengedhetetlen, hogy a gazdák megerősödjenek, elengedhetetlen, hogy a gazdák helyben költsék el a megkeresett forintjaikat.

Tiszafüred 1984-ben nyerte el a városi rangot, máig használatos vásárcsarnoka egyidős a várossal. Az árusok és a vásárlók már ismerik egymást.


A hatszáz négyzetméteres új vásárcsarnok közel kettőszázmillió forintból készült el, a kivitelező egy helyi cég volt.

F. KOVÁCS SÁNDOR, ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ (FIDESZ- KDNP): >>Tiszafüred már nem felzárkózik, hanem Tiszafüred már iramot, temet és példát mutat azoknak a településeknek, amelyek szeretnének fejlődni, amelyek szeretnének újat, szebbet és többet adni a lakosságnak.


A Tisza- tó fővárosa a Területi Operatív Program pályázatán nyerte azt az összeget,
amelyből megépítették az új piacot.



UJVÁRI IMRE, TISZAFÜRED POLGÁRMESTERE (FIDESZ- KDNP)


Összesen két és félmilliárd forintot nyert Tiszafüred a TOP-pályázatok keretében, ebből 1,3 milliárd forint értékű az a négy pályázat, amelynek keretében újjáépítjük a belvárost és ennek egyik eleme az új piaccsarnok.


A régi piac még márciusig működik, akkor költözhetnek az árusok az új vásárcsarnokba. Ezen a terület addigra térkő burkolatot kap, hogy a szabadtéri árusok számára is legyen hely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 14:00, szombat | Helyi

KAMIONNAK CSAPÓDOTT

Frontálisan ütközött egy kamion és egy személyautó n a 4-es főúton Fegyvernek közelében. A balesetben a személygépkocsi vezetője a helyszínen meghalt.

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.