Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2021. Március 30. 08:01, kedd | Helyi

Újabb csalókra figyelmeztet a rendőrség

Újabb csalókra figyelmeztet a rendőrség

A csalók újabb és újabb lehetőségeket keresnek, hogy becsapják áldozataikat.

A csalók újabb és újabb lehetőségeket keresnek, hogy becsapják áldozataikat. Van, hogy unokának, vagy egy szolgáltató munkatársának adják ki magukat, de az is előfordul, hogy egy bank alkalmazottjaként mutatkoznak be telefonon.

Előfordulhat, hogy a telefonhívás a banki ügyfélszolgálati hívószámhoz nagyon hasonló számról érkezik. Az elkövető illedelmesen bemutatkozik és megpróbálja elaltatni áldozata gyanakvását azzal, hogy látszólag mindent úgy tesz, illetve mond, ahogyan azt a valódi banki ügyintéző tenné. Csakhogy a beszélgetés közben banki és személyes adatokat csal ki a sértettől, majd egy SMS üzenetben elküldött kódot kér megerősítésként, és ezzel a tranzakció - és a beszélgetés is - befejeződik. A sértett csak később veszi észre, hogy valaki megkárosította.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a bankok nem kérnek ügyfeleiktől sem telefonon, sem e-mail útján érzékeny banki azonosító adatokat és jelszavakat!

Ne adja meg ismeretleneknek se banki, se személyes adatait!

Amennyiben hasonló hívást kap, illetve ha efféle hívás során adatait átadta, haladéktalanul jelezze az esetet az érintett pénzintézetnek, ha kára keletkezett, tegyen bejelentést a 112-es hívószámon, vagy személyesen a rendőrségen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 11:27, vasárnap | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Három baleset, négy ittas vezetés és egy elfogás az elmúlt napon.

2022. Január 23. 06:45, vasárnap | Helyi

SÚLYOSBÍTÁST KÉRT AZ ÜGYÉSZ A KUN-MEDIÁTOR ÜGYBEN

A főügyészség fellebbezése az u.n. Kun-Mediátor ügyben az ítélet súlyosítását, a kiszabott szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését indítványozta

2022. Január 22. 14:45, szombat | Helyi

Letartóztatásban a kenderesi férfi, aki a saját otthonában árulta a "herbált"

A Karcagi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy 31 éves kenderesi férfinek a letartóztatását.

2022. Január 22. 08:36, szombat | Helyi

RENDŐRKÉZEN A ZSAROLÓ

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével egy áruház parkolójában, a zsarolt pénz átadásakor fogtak el egy 45 éves férfit. A jogsértőt a nyomozók őrizetbe vették.