Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2021. Március 26. 08:24, péntek | Helyi

Újabb sikereket értek el a gimisek

Újabb sikereket értek el a gimisek

Újabb sikereket értek el a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium ifjú történészei. A részletekről velük és felkészítő tanárukkal, dr. Pintér Zoltán Árpáddal beszélgettünk.

A járványhelyzet okozta nehézségek ellenére, bár nem a szokásos módon, de most is megrendezte az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem a Savaria Országos Történelmi Versenyt, melyen két refis is eredményesen szerepelt, hiszen a helyi fordulóból továbbjutott a megyeire Kovács Zoltán (9. C) és Kovács Lajos (10. A). diák.

A megyei döntő 9. évfolyamos győztese Kovács Zoltán lett, a 10. évfolyamon a tavalyi bajnok, Kovács Lajos óriási versenyben a harmadik helyen végzett - tudtuk meg felkészítőjüktől, aki örül annak, hogy a jelenlét nélküli oktatás ellenére szorgalmasak voltak tanítványai és így lehettek sikeresek.

Kovács Lajos most "csak" 3. lett. Elmondása szerint igen nehéz volt a verseny, a tavalyira sokkal könnyebben fel tudott készülni, a mostanira online is kellett szakirodalmat olvasnia. Két szolnoki diák előzte meg a szoros versenyben, amire minden korszakot átnézett, korábbi teszteket is megoldott, hogy minél sikeresebb legyen.

Kovács Zoltán kedvence a történelem. A versenyre most sokat kellett önállóan készülnie, de tanára is sokat segítette. Volt olyan témakör, amit nem nézett át, de a tanultak alapján kikövetkeztette a helyes választ. Szerinte nehéz volt a megyei forduló, így örült, amikor megtudta, hogy első lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 13:58, kedd | Helyi

Malom alapkőletétel Karcagon

Új malom alapkövét helyezték el Karcagon. Az ünnepségen Varga Mihály kiemelte: az ilyen és ehhez hasonló beruházások bizonyítják, hogy a magyar gazdaság túljutott az elmúlt négy év nehézségein.

2024. Május 21. 13:00, kedd | Helyi

KORÁBBAN INDULT A CSERESZNYESZEZON

Piros, ropogós, édes. Mindenki kedvence, a cseresznye az idei évben jóval korábban érik, a hazai termelésű gyümölcs már a piacokon is kapható.

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

PISZKAVASSAL VERTE MEG ALBÉRLŐJÉT

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat,

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.