Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Szeptember 04. 05:00, hétfő | Helyi

ÜNNEPI HANGVERSENY

ÜNNEPI HANGVERSENY

Városunkba látogatott a Szentegyházi Gyermekfilharmónia, akik egy ünnepi hangversenyt adtak a Szent István király Római Katolikus Templomban.

A rendezvény a „Mindig Van Remény” Daganatos Betegekért Alapítvány, a Karcagi Római Katolikus Egyházközség és a Karcag Városi Önkormányzat szervezésében és támogatásával jött létre.

A 140 gyermekkel 41 éve működő Szentegyházi Gyermekfilharmónia és az azt vezető Haáz Sándor és családja 2003-ban Magyar Örökség-díjban részesült.

A műsor Bach Parasztkantátájával indult és a Himnusz, valamint a Székely himnusz előadásával ért véget.
A koncertet követően Szepesi Tibor polgármester köszönte meg a Gyermekfilharmónia és Haáz Sándor zenetanár csodálatos előadását és hangsúlyozta, hogy sokat kell tanulnunk tőlük, hiszen példát és utat mutatnak azzal, ahogy őrzik magyarságukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.