Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Augusztus 17. 21:25, szerda | Helyi

ÜNNEPI ÜLÉS A MEGYEHÁZÁN

ÜNNEPI ÜLÉS A MEGYEHÁZÁN

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi ülésén rangos elismeréseket vehettek át augusztus 20-a alkalmából városunk szülöttei is.

Hubai Imre közgyűlési elnök ünnepi köszöntő gondolatai után a műsorban közreműködött a Szolnoki Légierő Zenekar, a Karcagi Református Gyülekezet „Sola Gratia” Énekkara, valamint a jász- és a nagykunkapitányok. Az elismeréseket Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Borbás Zoltán alelnök és Rentzné dr. Bezdán Edit megyei címzetes főjegyző adta át.

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díszpolgára Díjat kapott Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a díjazott társai - összesen 51 kitüntető elismerést, díjat adtak át - nevében köszönte meg a megyei rangos elismerést,s mint mondta ő mindig hazajön ide és jó érzéssel tölti el, hogy a megye vezetői is gondoltak rá. Azon lesz, hogy a kormány tagjaként a jövőben is segítse Jász-Nagykun-Szolnok megyét.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségügyi Díjban részesült dr. Kanász-Nagy László, a Kátai Gábor Kórház Kardiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa, Jász-Nagykun-Szolnok Megye Európa Díja kitüntetést vett át Orvos-Tóth Endre Sándor, a Kováts Mihály Huszárbandérium hagyományőrző strázsamestere.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdasági Díjban részesült Gyurcsek Jánosné, a karcagi székhelyű Cargill Takarmány Zrt. nyugalmazott termelési igazgatója, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Díjat vett át Lévainé Kovács Róza, a KÁAMI intézményvezető helyettese, matematika-fizika szakos pedagógus.

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke Címet kapott a Karcagi Birkafőző Fesztivál – Karcag Városi Önkormányzat, a díjat Szepesi Tibor polgármester vette át.

A díjazottaknak a helyszínen gratulált F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Szepesi Tibor polgármester.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.