Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2021. December 04. 08:17, szombat | Helyi

ÚTÁTADÁS TISZASZENTIMRÉN

ÚTÁTADÁS TISZASZENTIMRÉN

A Magyar Falu Program keretéből készült el közel 4,4 km útszakasz Tiszaszentimre térségében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában.

Mint az átadó ünnepségen elhangzott, több mint három és fél évtizede volt itt beruházás a 3217-es út ezen részén, mely most 645 millióból újult meg.

Koczúrné Tóth Ibolya polgármestere megköszönte a kivitelezőknek, hogy ilyen gondos és pontos munkát végeztek és reményét fejezte ki, hogy folytatódik az útfelújítás a térségben. Megköszönte F. Kovács Sándornak, a térség országgyűlési képviselőjének, hogy odafigyel a Tisza-tó ezen településének a fejlesztésére is.
Gaal Gergely, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa is örömét fejezte ki, hogy mostantól sokkal biztonságosabban közlekedhetnek az erre járók, s arról is szólt, hogy a Magyar Falu Programban milyen egyéb pályázati források állnak még a települések rendelkezésére.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke beszédében szólt a Tisza- tó térségében zajló nagyobb fejlesztésekről, amelyek az idegenforgalom, a turizmus növelését is szolgálják a települések lakosai mellett.
A Magyar Falu Program keretében nyílt lehetőség a közel 645 millió forintos beruházásra, amely az F. Kovács Sándor által két éve bejelentett Tiszaszentimre környéki utak felújításának második üteme volt. Első körben a település és Tomajmonostora közötti út újult meg, idén pedig megkezdődött a Tiszaszentimre és Kunmadaras közötti útfelújítás első szakasza is.

F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője reményét fejezte, ki, hogy lesz még folytatás az útépítések esetében is, hiszen ismeri a körzetben lévő települések ezen gondjait is. A Magyar Kormány elkötelezett a vidék fejlesztéséért, ennek keretében valósulhatott meg ez a beruházás is, melynek részleteit Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója, Kovács Péter ismertette.
A beruházás során két buszmegálló felújítása is megtörtént, a régi burkolat marása után több helyen kicserélték a pályaszerkezetet és jellemzően két kötő- és egy kopóréteget építettek be, emellett stabilizált útpadka is készült, a közlekedésbiztonság javítása érdekében új, tartós útburkolati jeleket festettek, KRESZ táblákat helyezett ki a kivitelező STRABAG Általános Építő Kft.

A beruházást Kóródi László, a STRABAG Általános Építő Kft. projektvezetője jelentette készre, az egyházi áldást Nt. Fodor Gusztáv, tiszaszentimrei lelkész-igazgató tartotta, majd a jelenlévők a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták az utat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 15:00, szombat | Helyi

IDÉN IS MEGRENDEZTÉK A SZAK-MA BÁLT

Idén is megrendezésre került a Szak-ma Bál Karcagon. A jótékonysági bálnak a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár adott helyet.

2024. Május 11. 08:36, szombat | Helyi

Megemlékezés A Városháza dísztermében

A Karcagi Városháza dísztermében dr. Pintér Zoltán Árpád önkormányzati képviselő , a Kováts Mihály Baráti Társaság Egyesület elnöke méltatta Fabriczy Kováts Mihályt

2024. Május 11. 07:00, szombat | Helyi

BEMUTATTÁK A KARCAG CYCLING TEAM-ET

Új szakosztállyal ismerkedhettek meg a karcagiak, de a hazai és a nemzetközi kerékpár-sport is. Hivatalosan is bemutatták a Karcag Cycling Team-et, amelynek első komoly megmérettetése az országúti magyar bajnokság.

2024. Május 10. 17:04, péntek | Helyi

Kováts 300

Magyarországon- szülővárosát leszámítva- alig ismerik a nevét, miközben az amerikai hadsereg a könnyűlovasság megteremtőjét megillető tisztelettel őrzi emlékét.