Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2016. Október 27. 11:18, csütörtök | Helyi

Varázslatos délután. Galériával!

Varázslatos délután. Galériával!

A megyei pedagógiai napokhoz kapcsolódtak

A megyei pedagógiai napokhoz kapcsolódva a KÁIAMI Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményének fizika körösei Lévainé Kovács Róza szakkörvezetővel, egy varázslásos délutánra - melynek egyik célja a fizika népszerűsítése volt - érkezett október 24-én délután a Kuthen úti tagóvoda nagycsoportosaihoz és az érdeklődő pedagógusokhoz.

A megjelenteket Balajtiné Sütő Margit tagintézmény vezető köszöntötte, majd a fizika körösök különböző, látványos kísérleteket mutattak be az ovisoknak, akiknek el is magyarázták, mi miért épp úgy történt.

A gyerekek érdeklődéssel hallgatták, hogy miért nem folyik ki a víz a zacskóból, ha átszúrunk rajta egy ceruzát, vagy mi történik, ha a léggömbbe gombostűt szúrunk. A fizikai kísérletekbe az iskolások az ovisokat is bevonták, akik nemcsak közreműködtek, hanem sok fizikai kísérletnél jól is válaszoltak a szakkörösök kérdéseire.

Címkék: Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 18:20, hétfő | Helyi

Prosztatarák megelőzésének hónapja

November világszerte a prosztatarák megelőzésének hónapja!

2019. November 11. 18:16, hétfő | Helyi

Heti állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2019. November 09. 18:54, szombat | Helyi

Mautner Zsófi a Mórgó Csárdában

Alföldi ünnepi ebéd pedig természetesen nincs karcagi birkapörkölt és Ferdinánd nélkül. - Fotóval, Televíziós tudósítással!!!

2019. November 08. 14:54, péntek | Helyi

Kedden folytatódik a Kun-Mediátor per

A 2019. november 12-ére kitűzött tárgyalási napon előreláthatóan további sértetti tanúk kihallgatására kerül sor. Az ügy tárgyalása 2019. november 19-én és 26-án, majd december 3-án és 10-én folytatódik.