Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Szeptember 24. 13:10, vasárnap | Helyi
Forrás: Karcag TV / https://www.facebook.com/SzepesiTiborKarcag

Városnap volt Karcagon

Városnap volt Karcagon

Városnap és Családi nap volt Karcagon

A Déryné Kulturális Központ és a Karcag Városi Önkormányzat szervezésében Városnap és Családi nap volt a templomkertben.A szombati napon a színpadon színes programok várták az érdeklődőket. A részletekről Kunné Nánási Mónikát, a Déryné Kulturális Központ megbízott intézményvezetőjét kérdeztük.

,,Délután a templomkertben Karcagi-Nagy Zoltán és Andy Helló, Helló, gyerekek! című koncertjét hallgathatták meg a gyermekek, valamint az Almaszósz zenekar szórakoztatta az idelátogatókat.

,,Kézműves tevékenységekkel kedveskedtünk a gyerekeknek, javában zajlanak a kézműves tevékenységek, helytörténeti kis vetélkedőbe kapcsolódhatnak be, arcfestés ugrálóvár várja a kicsiket. A templomkertben vehetik át a vendégeink, akik regisztráltak hagyományos ételünket, ami most a mai napon a tarhonyás hús. A városközpontban, a Kálvin úti színpadon pedig színpadra lép a Stone, illetve őket követi a Punnany Massif

- A gyerekek mellett sok nagymama, szülő együtt énekelte a fellépő művésszekkel az énekeket, kicsit nosztalgiáztak a gyerekkorukat visszaidéző dalokkal.

,,Igyekeztünk olyan fellépőket hívni a gyerekekhez, akik olyan dalokkal szórakoztatják a mai kicsiket, amely slágerként szólalt meg annak idején még a nagyszülők, dédnagyszülők vagy akár a szülők idejében. Főleg Halász Judit slágereit, dalait hallhatták a gyerekek, amelyet természetesen ismernek a szülők, nagyszülők is,,

,, A Kálvin utcán végig kirakodó vásár mellett vannak büfékocsik akik kiszolgálják az idelátogató vendégeinket -. tudtuk meg Kunné Nánási Mónikától, aki arról is szólt, hogy ilyen nagymértékű programot már nem terveznek erre az évre, de készülnek még szabadtéri programokkal,,

Mint Gánóczy Ferenc, a Bengecseg Alapítvány képviselője elmondta, a templomkertben különböző népi játékokkal - pl. kunkötés, ördöglakat készítés - , egy berendezett piaci fotósarokkal, régi eszközökkel várták a gyerekeket és egy városismereti totóval is, ahol a legjobb megfejtők egy-egy ferdinándot kaphattak.

A Táncoló Tulipán Kunhímző Szakkör tagjai bemutatót tartottak Nagypálné-Pádár Ágnes vezetésével. Szeretnék, ha a fiatalok is kedvet kapnának a kunhímzés elsajátításához, amely ma már a viseleti ruhákon túl, a használati eszközökön is egyre népszerűbb, divatba jött.

Örsiné Pető Anna, a Kunrózsa Csipkekör vezetője és tagjai is szívesen megmutatták az érdeklődőknek a vert csipke készítés kulisszatitkait. A szakkörvezető szívesen várja az új fiatal és idősebb érdeklődő asszonyokat, gyermekeket is, hogy átadhassák tudásukat és fennmaradjon a karcagi csipkeminta az utókor számára is. Egy gyönyörű vert csipkegallér ma is divat, de újragondolt régi mintákat is meg lehet a szakkörben tanulni..

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 16:00, csütörtök | Helyi

ÚJRA MEGRENDEZTÉK PET KUPÁT

Újra megrendezte a PET Kupa Egyesület a Tisza-tavi PET Kupát. 2023 vége és 2024 márciusa között 7 árhullám vonult le a Tiszán, jelentős mennyiségű hulladékot terítve szét az ártéri erdőkben, nádasokban.

2024. Július 18. 14:00, csütörtök | Helyi

ALÁÍRTÁK A SZERZŐDÉST

Élhető települések című Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében

2024. Július 18. 10:00, csütörtök | Helyi

KÉSSEL SZÚRTA MEG ÉLETTÁRSÁT

Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a nővel szemben,

2024. Július 18. 07:00, csütörtök | Helyi

TÁBOR A TÁNCSICS 17-ES ÓVODÁBAN

Egy karcagi óvodás sem marad óvodapedagógusi felügyelet nélkül nyáron. A teljes vakáció idején van ügyeletes óvoda a városban, az óvodások szülei ráadásul több ovis tábor közül is választhattak, választhatnak.