Városlista
2020. július 5, vasárnap - Sarolta, Emese

Hírek

2019. November 19. 18:44, kedd | Helyi

VERS- ÉS MESEMONDÓ VERSENYEKRE KÉSZÜLNEK

VERS- ÉS MESEMONDÓ VERSENYEKRE KÉSZÜLNEK

Az új tanévben is több vers- és mesemondó versenyre készülnek a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola diákjai. Erről kérdeztük Takácsné Csikós Anikó igazgatóhelyettest.

Az alsósok városi, megyei, illetve a felsősök most már bekapcsolódnak az országos versenyekbe is, ezeknek vannak most a házi versenyei.

A szakember tanítványaival novemberben áhítat keretében tart egy műsort a templomban.

Ezt követően az adventi országos kunhegyesi szavalóversenyre készülnek, ahol nem csak szavaló, hanem dicséreténeklő verseny is lesz.

A dicséreténeklő versenyre Ferenczi Péterné tanárnő készül a tanulókkal.

Takácsné Csikós Anikó a vers és meseválasztásnál fontosnak tartja, hogy a gyermek életkori sajátosságait és az egyéniségét is figyelembe vegye.

Egy alsós kisgyereknek semmiképpen nem való a komoly vers, egy vidám kisgyerek pedig egy vidámabb típusú verset tud jól elmondani.

A tehetséggondozó körökben külön is foglalkoznak a gyerekekkel, s akik ott tevékenykednek, felsőben már a műsorokban is részt vesznek.

Gyakorlat az is az iskolában, hogy a felsős szavalókat áthívják az alsóba, és a kicsik meghallgatják őket, mert abból is sokat tanulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 10:52, szombat | Helyi

Sportsikerek a Varróban

Újabb focis sikereket ért el a KSZC Varró István Szakgimnázium csapata. Edzőjükkel, Fodor Csaba testnevelővel beszélgettünk erről.

2020. Július 03. 21:01, péntek | Helyi

Özönvíz zúdult Karcagra

Interjú Molnár Pállal a Városgondnokság igazgatójával

2020. Július 03. 17:14, péntek | Helyi

Semmelweis-nap

A Semmelweis-nap alkalmából a karcagi Kátai Gábor kórház vezetői, a kórház alapítványának kuratórium tagjai a Déli temetőben megkoszorúzták Kátai Gábor síremlékét. Délután a kórház díszudvarán a Semmelweis-napi ünnepség volt.

2020. Július 02. 21:25, csütörtök | Helyi

Megújul a zöldséges piac

Új helyre költözött a zöldségpiac, amelynek a helyét lezárták. Miért volt erre szükség?- kérdeztük Molnár Páltól, a Városgondnokság igazgatójától.