Városlista
2019. december 5, csütörtök - Vilma

Hírek

2019. November 19. 18:44, kedd | Helyi

VERS- ÉS MESEMONDÓ VERSENYEKRE KÉSZÜLNEK

VERS- ÉS MESEMONDÓ VERSENYEKRE KÉSZÜLNEK

Az új tanévben is több vers- és mesemondó versenyre készülnek a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola diákjai. Erről kérdeztük Takácsné Csikós Anikó igazgatóhelyettest.

Az alsósok városi, megyei, illetve a felsősök most már bekapcsolódnak az országos versenyekbe is, ezeknek vannak most a házi versenyei.

A szakember tanítványaival novemberben áhítat keretében tart egy műsort a templomban.

Ezt követően az adventi országos kunhegyesi szavalóversenyre készülnek, ahol nem csak szavaló, hanem dicséreténeklő verseny is lesz.

A dicséreténeklő versenyre Ferenczi Péterné tanárnő készül a tanulókkal.

Takácsné Csikós Anikó a vers és meseválasztásnál fontosnak tartja, hogy a gyermek életkori sajátosságait és az egyéniségét is figyelembe vegye.

Egy alsós kisgyereknek semmiképpen nem való a komoly vers, egy vidám kisgyerek pedig egy vidámabb típusú verset tud jól elmondani.

A tehetséggondozó körökben külön is foglalkoznak a gyerekekkel, s akik ott tevékenykednek, felsőben már a műsorokban is részt vesznek.

Gyakorlat az is az iskolában, hogy a felsős szavalókat áthívják az alsóba, és a kicsik meghallgatják őket, mert abból is sokat tanulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 04. 19:46, szerda | Helyi

KÉSZÜL A BEJGLI

Keveset vagy egyáltalán nem sütnek bejglit idén a pékek. Az idei évben nagyon rossz volt ugyanis a diótermés, ezért drága. Szerencsére Karcagra jut a minőségi sütiből

2019. December 04. 19:45, szerda | Helyi

NÉZZÜK ÁT A LAKÁSBIZTOSÍTÁST

A karácsonyi ünnepkör közeledtével érdemes átnézni a lakásbiztosításunkat, hogyha bekövetkezik a baj, megfelelően legyenek az értékeink biztosítva.

2019. December 04. 19:43, szerda | Helyi

FELLÉPTEK AZ OVISOK

A Déryné Kulturális Központ színháztermében került megrendezésre 16.alkalommal a Madarász Imre Egyesített Óvoda Ovi-Gálája.

2019. December 03. 13:46, kedd | Helyi

Tepertő fesztivál

A bereki rendezvényen baráti társaságok, családok, önkormányzati intézmények képviselői, hagyományőrzők is főztek.