Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2019. November 19. 18:44, kedd | Helyi

VERS- ÉS MESEMONDÓ VERSENYEKRE KÉSZÜLNEK

VERS- ÉS MESEMONDÓ VERSENYEKRE KÉSZÜLNEK

Az új tanévben is több vers- és mesemondó versenyre készülnek a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola diákjai. Erről kérdeztük Takácsné Csikós Anikó igazgatóhelyettest.

Az alsósok városi, megyei, illetve a felsősök most már bekapcsolódnak az országos versenyekbe is, ezeknek vannak most a házi versenyei.

A szakember tanítványaival novemberben áhítat keretében tart egy műsort a templomban.

Ezt követően az adventi országos kunhegyesi szavalóversenyre készülnek, ahol nem csak szavaló, hanem dicséreténeklő verseny is lesz.

A dicséreténeklő versenyre Ferenczi Péterné tanárnő készül a tanulókkal.

Takácsné Csikós Anikó a vers és meseválasztásnál fontosnak tartja, hogy a gyermek életkori sajátosságait és az egyéniségét is figyelembe vegye.

Egy alsós kisgyereknek semmiképpen nem való a komoly vers, egy vidám kisgyerek pedig egy vidámabb típusú verset tud jól elmondani.

A tehetséggondozó körökben külön is foglalkoznak a gyerekekkel, s akik ott tevékenykednek, felsőben már a műsorokban is részt vesznek.

Gyakorlat az is az iskolában, hogy a felsős szavalókat áthívják az alsóba, és a kicsik meghallgatják őket, mert abból is sokat tanulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 24. 21:31, szombat | Helyi

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Jász-Nagykun-Szolnok megyei Búzagyűjtő Nap és Búzaösszeöntés ünnepségét Karcagon tartották.

2021. Július 24. 08:38, szombat | Helyi

FIGYELJÜNK AZ UTAKRA, TÖBB A MUNKAGÉP

A térségünk földjein felgyorsult az aratás, ezért gyakrabban közlekednek a közutakon mezőgazdasági munkagépek és vontatók .

2021. Július 24. 08:31, szombat | Helyi

REFORMÁTUS KÖZÉPISKOLÁÉRT DÍJ

Idén Pataki Máté vehette át a „Karcagi Református Középiskoláért Díj”-at Nt. Koncz Tibor esperestől és Tóth Barna igazgatótól.

2021. Július 24. 08:30, szombat | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.