Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Október 28. 05:01, péntek | Helyi

VIRÁGOK, MÉCSESEK HALOTTAK NAPJÁRA

VIRÁGOK, MÉCSESEK HALOTTAK NAPJÁRA

A kereskedők szerint a tavalyinál öt- tíz százalékkal drágábban lehet beszerezni a kegyeleti kellékeket: a koszorúkat, mécseseket, virágokat.

Azt is tapasztalják, hogy idén jóval korábban igyekeznek az emberek beszerezni ezeket.Mindenszentekkor és halottak napján a sírkertek meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat.

Sokan keresnek virágokat, koszorúkat, mécseseket halottak napjára.

-Nem a műkoszorúkat szoktam nézni, hanem inkább azokat, amelyik hosszú távon fönn tud maradni. Ezek a mohakoszorúk, a különböző kis tobozkoszorúk, ezeket szoktuk vinni. És ezeket szoktuk még esetleg krizantémmal, vagy valami mással kiegészíteni.-mondta Kapusi Lajos vásárló.

Tavalyhoz képest öt- tíz százalékkal kerülnek többe a kegyeleti tárgyak.

Az angyalka, a kis szívecske a mécsessel együtt egy közkedvelt darab.

A temetői trendek is változnak, egyre többen keresik a kisebb kőedényeket.

-Most ugye nekünk is másképp kell majd gondolkodnunk, virágosoknak, mert ugye hogy nem lesz az őszi szünet, így átrendeződik a temetőlátogatás időpontja is. Tehát nem lesz az a hosszú hétvége, a családok nem fognak egyszerre érkezni, hanem szerintem folyamatosan kell, hogy biztosítsuk az árut az átutazó vendégeknek, a helyi lakosoknak a teljes készletet, hogy mindenből legyen nekik kínálat.-tudtuk meg Túri Imréné virágbolt tulajdonostól.

Nem csak a virágkereskedők, hanem a sírkertek fenntartói is készülnek november elsejére. Mint ahogy az emlékezők is Mindenszentek előtt rendbe teszik szeretteik sírhelyét.

Az egyik vásárló elmondta, hogy szokott virágot is, koszorút és mécseseket is vinni elhunyt szeretteihez.

Halottak napján és Mindenszentekkor a sírkertek többsége a látogatók várható nagy száma miatt meghosszabbított nyitva tartással üzemel. A rendőrség és a polgárőrség pedig fokozott jelenléttel igyekszik megelőzni a szabálysértéseket, bűncselekményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.