Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Január 04. 14:03, hétfő | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem.hu

Békésen kezdődött az újév

Békésen kezdődött az újév

Az elmúlt három napban összesen tizenegy beavatkozása volt megyénk tűzoltóinak, azaz átlagosan napi három. Fegyverneken és Tiszaburán egy családi ház helyisége égett

szintén Fegyverneken és Kunszentmártonban közúti baleset történt, Mezőtúron és Tiszafüreden pedig állatokat kellett menteni.

Az év utolsó napján egy szén-monoxid-érzékelő mentett életet Szolnokon, erről korábban már beszámoltunk.

Egy kóbor kutya kergetett bele egy őzet a mezőtúri Ligeti-tóba péntek délelőtt. A város hivatásos tűzoltói érkeztek a helyszínre és kézi erővel kiemelték az állatot, amelyet átadtak a helyi vadásztársaság munkatársának.

Tűz keletkezett egy nyolcvan négyzetméteres családi ház egyik szobájában péntek délután Fegyverneken, a Táncsics Mihály úton. A lángok másik két helyiséget, a födém- és tetőszerkezetet is érintették. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az épületet, illetve két vízsugárral beavatkoztak. A tűz pontos okának kiderítésére a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

Kigyulladt egy ingatlan kazánháza szombat reggel a tiszaburai Dózsa György úton. Az abádszalóki önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a helyszínen lévők eloltották a tüzet, így az egység áramtalanította a házat és elzárta a gázt, valamint hőkamerás mérések mellett megbontották a kazánház mennyezetét.

Árokba csúszott egy személygépkocsi szombat reggel Poroszló határában. Az autóban négyen utaztak, ők saját erőből ki tudtak szállni. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók visszatolták a járművet az útra, amely így folytathatta az útját.

Egy macska esett bele egy három méter mély gödörbe szombat délután Tiszafüreden, a Húszöles úton. A település hivatásos tűzoltói dugólétra és mentőkötél segítségével jutottak le a gödör mélyére, ahonnan épségben hozták fel az állatot.

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délelőtt Fegyverneken, a 4-es számú főút és a Fő út kereszteződésében. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók mindkét járművet áramtalanították, majd megtisztították az utat a kifolyt motorolajtól. A helyszínre mentők is érkeztek.

Két autó karambolozott vasárnap délután Kunszentmártonban, a Szent István király úton. A gépkocsikat a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították; a baleset érintettjeihez a mentőket is riasztották.

Kommunális hulladék kapott lángra húsz négyzetméternyi területen vasárnap délután a jászkiséri Hunyadi utcában. A tűz továbbterjedését a helyszínen lévők kerti locsolótömlővel megakadályozták, a lángokat a település önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg.

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 11:00, kedd | Helyi

TÉRSÉGI VADÁSZNAP

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150. évfordulója alkalmából Térségi Vadásznapot rendezett Karcagon, a Múzeumkertben.

2024. Május 07. 09:26, kedd | Helyi

TOUR DE HONGRIE JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A kerékpáros körverseny biztonsága érdekében több helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

2024. Május 07. 07:00, kedd | Helyi

VADÁSZATI KIÁLLÍTÁS NYÍLT A MÚZEUMBAN

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság megalakulásának százötvenedik évfordulója alkalmából vadászati kiállítás nyílt a Györffy István Nagykun Múzeumban.

2024. Május 06. 20:16, hétfő | Helyi

Füstbe ment terv

A Szolnoki Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves mezőtúri férfival szemben, aki tiltott dohányterméket tartott magánál.