Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Április 07. 13:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Büntetőfékezett, miközben mellette ült hat éves gyermeke

Büntetőfékezett, miközben mellette ült hat éves gyermeke

A Szolnoki Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki Karcagon, vélt közlekedési sérelmét ütközést eredményező büntetőfékezéssel torolta meg.

A vétkes ezzel egyaránt veszélyeztette mellette ülő gyermeke és a másik, megleckéztetett sofőr életét.

A vádirat szerint a 45 éves karcagi férfi 2021. július 7-én kora délután, Karcag lakott területén személygépkocsival közlekedett. Mellette, a jobb első ülésen, biztonsági gyermekülésben utazott 6 éves kisfia.

A férfi a Rákóczi út kereszteződésében kialakított körforgalomhoz érve úgy ítélte meg, hogy neki lett volna elsőbbsége az elé behaladó másik személygépkocsit vezető hölggyel szemben. Emiatt érzett dühében, a körforgalmat elhagyva, átlépte személygépkocsijával a záróvonalat, áttért a szemközti forgalmi sávba és megelőzte a sértett autóját, majd 2-3 méterrel előtte haladva, hirtelen – forgalmi ok nélkül, kizárólag azért, hogy megleckéztesse – fékezett.

A hölgy is fékezett, azonban az ütközést már nem tudta elkerülni, autójának homlokfali részével 35 km/h sebességgel a vádlott által vezetett gépkocsi lökhárítójának ütközött.

A vádlott a büntetőfékezéssel veszélyeztette saját gyermeke és a másik autó sofőrjének életét, valamint az édesapja tulajdonában álló gépkocsiban 128.000 forint kárt, a sértett autójában pedig 105.000 forint kárt okozott.

Az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön és pénzbüntetés kiszabását, valamint azt is indítványozta vádiratában, hogy a bíróság véglegesen tiltsa el a férfit a közúti járművezetéstől, mert veszélyt jelent a közlekedésben résztvevők életére, testi épségére.

Az ügyészség indítványáról a Karcagi Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.