Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 03. 19:23, szerda | Helyi

EGY ÉVES A KÁTAI GÁBOR KÓRHÁZ GYÓGYSZERTÁRA

EGY ÉVES A KÁTAI GÁBOR KÓRHÁZ GYÓGYSZERTÁRA

Egy évvel ezelőtt nyílt meg a Kátai Gábor Gyógyszertár. A jeles évforduló alkalmából a kórház vezetése is köszöntötte a gyógyszertár dolgozóit.

Nagyné László Erzsébet mb. főigazgató és Bődi Szilvia ápolási igazgató cserepes levendulákat adott át a kórház vezetése nevében a dolgozóknak, ezzel is megköszönve az egyéves munkájukat.

-Várakozáson felüli a patika forgalma és a betegek általi igénybe vétele, merthogy az elsődleges cél az volt, hogy a hozzánk forduló betegek itt, helyben kiválthassak a szakorvosok által felírt gyógyszereket és egyéb eszközöket. Úgy gondolom, amit terveztünk, azt jelentősen felülmúltuk, mert mind a készpénzes, mind az egészségkártyás havi bevétele a gyógyszertárnak és a támogatás mértéke is mintegy háromszorosára emelkedett az elmúlt időszakban. Nagyon kedvelik a betegek, úgy gondolom, hogy az árrés is megfelelő, amivel dolgozunk, hiszen nem a haszonszerzés volt az elsődleges célja a kórháznak, hanem a betegek komfortjának a növelése és az ellátási színvonal minőség növelése. Úgy gondolom, hogy ezt sikerült teljesítenünk az elmúlt egy évben - fogalmazott a kórházvezető, aki megköszönte a patikában dolgozók munkáját, mert nem kis dolog volt ezt az új, közforgalmú gyógyszertárat beindítani és ilyen magas színvonalúra felhozni és tartani azt. A betegek elégedettsége azt mutatja, hogy érdemes volt belevágnunk - jelentette ki Nagyné László Erzsébet.

-A kórház vezetése biztosította a megfelelő szakmai hátteret, a tapasztalt szakembergárdát, így sikerült megvalósítanunk az elképzeléseket. Elmondhatom, hogy a betegek szeretnek bennünket, örülnek, hogy az orvosok által felírt gyógyszereket helyben ki tudják ők vagy hozzátartozóik váltani - mondta dr. Lakatos Linda intézeti főgyógyszerész, akitől megtudtuk, hogy a kórház több mint 600 dolgozója számára is nagyban megkönnyíti, hogy munkaidő előtt, után, vagy ebéd időben ki tudják váltani a gyógyszerüket, táplálékkiegészítőiket, gyógytermékeiket, amire szükségük van.

Gyakran előfordul, hogy segítünk olyan gyógyszereket is beszerezni, ami más patikában hiánycikk - árulta el a vezető, aki az egyéves születésnapon kollégáival mindenkit megajándékozott egy mézeskalácsszívvel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.