Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Május 22. 10:16, szerda | Helyi

Eskütétel a Városházán

Eskütétel a Városházán

Kedden délután a Városházán tettek esküt a május 26-ai EP választáson a pártok, szavazatszámláló bizottságokba delegált tagjai

Kedden délután a Városházán tettek esküt a május 26-ai EP választáson a pártok, szavazatszámláló bizottságokba delegált tagjai - tudtuk meg Rózsa Sándortól, a Helyi Választási iroda vezetőjétől. A szavazatszámláló bizottságok megbízott tagjainak, azaz pártok delegáltjaitól Gyurcsek János alpolgármester úr kivette az eskü szövegét, ezután megalakultak a szavazatszámláló bizottságok, majd információs megbeszélés volt a választási teendőkkel kapcsolatban. Mint megtudtuk, vannak a bizottságba delegált póttagok is. Karcagon a múlt heti delegálási határidő lejártáig a 16 szavazókörbe a Fidesz tudott 2-2 delegáltat küldeni, a Jobbik 15 delegáltat küldött, az MSZP pedig 2 főt.
Szerdán 16 órakor jár le az átjelentkezések határideje, így onnantól a névjegyzékek összeállnak. Onnantól csak arra lesz lehetőség, hogy aki korábban átjelentkezett az visszavonja, vagy módosítsa az átjelentkezési kérelmét. A mozgóurna igényléssel kapcsolatban megtudtuk, a valasztas.hu-n lehet kérni, ennek a határideje, és a levélben kérés határideje holnap jár le, aztán csak ügyfélkapun keresztül lehet kérni, vagy a választás napján 12 óráig meghatalmazással, egy személlyel küldött írásbeli nyilatkozattal lehet mozgó urnát kérni. A Helyi Választási Irodától csak ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet mozgó urnát kérni, szintén vasárnap 12 óráig - tudtuk meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.