Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2023. Október 02. 09:11, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 72 óra rendőrségi híreiből

Az elmúlt három napon a vármegye rendőrei 6 személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint 8 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival 2023. szeptember 29-én 8 órakor Karcag belterületén, a Táncsics Mihály körúton. Haladása során a Madarasi út kereszteződéséhez érve a részére kihelyezett „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta, és jobbra kis ívben történő bekanyarodásának megkezdése során nem adott elsőbbséget a kerékpárúton közlekedő biciklisnek, és összeütköztek. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a kerékpáros 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, őt az Országos Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Egy kunszentmártoni lakos az általa vezetett személygépkocsival közlekedett 2023. szeptember 29-én 16 óra 15 perckor Tiszaföldvár lakott területén, a Honvéd úton. Haladása során a Hársfa út kereszteződésénél az „Elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező gépjárműnek, mellyel összeütközött. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a balról érkező jármű utasa 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy útkereszteződéseknél fokozott körültekintéssel és figyelemmel vezessenek! Csak akkor haladjanak be a kereszteződésbe, ha az elsőbbséget megadták, vagy megkapták!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.